Este posibil un divort la distanta?

Este posibil un divort la distanta?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre din ce in ce mai multi tineri aleg sa isi uneasca destinele, fara a avea o relatie de lunga durata, si fara a se cunoaste foarte bine inainte de casatorie.

Tocmai acesta este unul dintre principalele motive pentru care in prezent, in Romania exista o multime de divorturi.

Un alt motiv pentru care foarte multe familii se destrama, este acela ca unul dintre soti este plecat la munca in strainatate, iar celalat a ramas in tara, iar de aici au aparut problemele.

In aceste conditii, de foarte multe ori infidelitatea este principalul motiv pentru care o familie se destrama. Fie sotul plecat la munca peste hotare a calcat stramb si a fost infidel, fie sotia ramasa acasa a fost infidela.

Exista situatia ca ambii soti sa fi fost infideli, asa ca pentru acestia cea mai indicata solutie ar fi aceea de a opta pentru un divort la distanta. In cazul de fata, indiferent ca sotul sau sotia a calcat stramb, sau ca amandoi au facut acest lucru, totul se rezolva foarte simplu si rapid.

Chiar si in conditiile in care nu este vorba de fidelitate sau de infidelitate, daca pur si simplu cei doi soti considera ca distanta le-a racit relatia si i-a indepartat foarte mult, pot alege sa puna capat casniciei.

Lucrurile se pot termina foarte rapid, in conditiile in care amandoi soti sunt de acord cu ideea de a divorta, si fireste daca nu exista unul sau mai multi copii la mijloc.

Exista insa si situatii in care cei care divorteaza au unul sau mai multi copii, asa ca se lupta pentru custodia copilului.

Custodia copilului este o hotarare judecatoreasca prin care instanta decide cu care dintre parinti trebuie sa ramana minorul.

Aceasta hotarare judecatoreasca este de regula ceruta atunci cand parintii divorteaza si se afla in plin proces, insa ea poate fi ceruta si in cazul unui copil nascut in afara casatoriei, in situatia in care un parinte formuleaza o cerere in acest sens.

Se stie faptul ca si rudele copilului pot opta pentru custodia acestuia in cazul in care parintii aleg sa divorteze.

Pentru copil insa cel mai bine ar fi fost daca nu era creata o asemenea situatie, iar parintii sai ramaneau impreuna, cel putin pana cand copilul ajungea la o varsta suficient de mare astfel incat acesta sa decida cu cine isi doreste sa ramana.

Ei bine, tot in caz de divort, cu siguranta parintii nu se vor lupta doar pentru custodia copilului, ci se vor lupta si in ceea ce priveste partajul. Cu siguranta fiecare dintre sotii aflati intr-o astfel de situatie, isi doreste sa beneficieze de cat mai multe lucruri cumparate in perioada casniciei.

Asadar, dupa cum se poate observa, sotii care aleg sa divorteze, se lupta foarte mult pentru custodia copilului, insa cu siguranta pentru acestia si partajul are un rol foarte important.

Cel mai bine insa, era daca sotii ajungeau cumva – cumva sa isi rezolve problemele de familie, si daca alegeau sa ramana impreuna, de dragul familiei.

0 Shares
You May Also Like