Este-apicultura-o-afacere-profitabila

Este apicultura o afacere profitabila ?

0 Shares
0
0
0

Este-apicultura-o-afacere-profitabilaTehnologia avanseaza in toate domeniile, inclusive in agricultura. Acum, munca agricultorilor este usurata de motosape, motocositoare, motocultoare sau alte utilaje extrem de folositoare.

Este important sa cunosti nevoile pe care le ai in domeniul agriculturii si sa cumperi motosape potrivite, motocositoare utile sau motocultoare dotate cu accesoriile care iti vor fi necesare. Site-ul Motocultoare-motosape.blogspot.com iti sta la dispozitie cu cele mai bune oferte, astfel incat sa faci totul mai usor si intr-un mod cat mai placut.

Aceste utilaje agricole trebuie folosite cu grija, deoarece pot prezenta multe pericole atat pentru cei care le folosesc, cat si pentru cei care stau prin preajma. Sfatul nostru este sa citesti de fiecare data manualul si sa respecti ceea ce spun specialistii.

Insa, nu toti oamenii care locuiesc la tara se ocupa de agricultura. Altii, mai indrazneti se indreapta spre apicultura. Apicultura este un domeniu din care se poate castiga extrem de bine. Daca si tu vrei sa dezvolti o astfel de afacere, incepe chiar acum.

Pentru inceput, indicat este sa ai 2-3 stupi, pentru a te invata ce anume e de facut. Vatra stupinei este un aspect foarte important. Aceasta trebuie sa fie intr-un loc insorit, linistit, fara ape mari si fara poluare. Specialistii spun ca pe o vatra nu trebuie sa fie mai mult de 30 de familii de albine. Este indicat ca orientarea urdinisului sa fie spre sud-est, iar distanta dintre stupi sa fie de 2 metri si intre randuri de 4-5 metri.

Un alt pas important il reprezinta alegerea tipului de stup. Exista doua tipuri de stupi, si anume cei orizontali si cei verticali. Referitor la acest aspect, nu conteaza tipul orientarii. Toti sunt buni, daca sunt indeplinite restul conditiilor, cum ar fi cele legate de constructia lor (trebuie sa fie construiti foarte calitativ) sau de marime (trebuie sa fie suficient de incapatori).

Utilmul aspect tine de familiile de albine achizitionate. Aici trebuie sa avem in vedere o serie de aspecte. Vorbim in primul rand despre sanatatea albinelor. Acestea trebuie sa aiba o stare perfecta de sanatate si sa fie adaptate zonei in care dorim sa le tinem.

Este important ca albinele sa fie rezistente la iarna, daca locuim intr-o zona cu temperaturi scazute. Asadar, luati in calcul acest aspect. Este de asemenea important ca albinele sa fie blande. Cum putem testa acest aspect? Vedem cat de linistite sunt acestea cand deschidem stupul.

Din moment ce ne ocupam de o astfel de afacere, dorim rezultate. Rezultatele nu pot aparea daca albinele nu sunt harnice. Albinele harnice, la fel ca si oamenii harnici, se trezesc dimineata si lucreaza pana tarziu. Cum ne putem da seama de acest aspect? Daca urdinisul este aglomerat dimineata, inseamna ca albinile tale sunt harnice.

Dar, cea mai mare dovada a harniciei albinelor o reprezinta rezultatul final. Cele mai valoroase albine sunt cele care dau o buna productie de miere, iar acest lucru il vei afla cand vei face calculele la sfarsitul sezonului. Mierea este un produs care valoreaza foarte mult si este din ce in ce mai cautat, fapt pentru care se merita sa investesti.

Din moment ce locuiesti in mediul rural, poti face atatea lucruri. Totul este sa fii o persoana muncitoare si sa doresti sa investesti in afaceri care apoi pot fi extrem de profitoare.

Alte stiri actuale :

1. Lectie de apicultura la scoala Gimnaziala “Alexandru cel Bun”
2. Albinele, ajutorul care face miracol in medicina din Romania
3. Mierea romaneasca, o afacere profitabila: aproape intreaga productie merge la export. Cat de putin consuma romanii
4. Finantari pentru ferma de familie si modernizarea exploatatiilor agricole. Ghidurile solicitantului, în consultare publica

0 Shares
You May Also Like