ea-sports

EA au dat in judecata Zynga pentru jocul The Ville

0 Shares
0
0
0

ea-sports

Compania producatoare de jocuri noi EA ( Electronic games) a deschis proces companiei Zynga acuzand-o de plagiat in cazul controversatului joc TheVille. EA suspecteaza ca acest joc TheVille nu este altceva decat o copie ordinara a jocului lor Sims Social.

“Este vorba despre principii aici. Maxis nu este prima casa de productie care ii acuza pe cei de la Zynga de copiere ilegala a creatiei propri. Dar noi suntem compania care are resursele financiare si corporatiste sa opunem rezistenta si sa facem ceva in aceasta privinta ” declara seful de la Maxis, Lucy Bradshaw pe blogul sau.

Bradshaw a mai spus ca Maxis a lansat Sim Social in luna august 2011, in timp ce Zynga au lansat TheVille abia in iunie 2012. Ea a mai precizat ca Zynga au furat atat tema jocului cat si alegerile de design, animatiile, aranjamentele vizuale si chiar si miscarile personajelor.

“Este ciudat ca EA s-a gandit la acest raspuns vis a vis de jocul nostru, si clar acest demers arata o lipsa de intelegere a principiilor de copyright de baza .” a precizat avocatul celor de la Zynga , Reggie Davies.

“Este si ironic ca EA deschid acest proces la mica distanta de la lansarea SimCity Social care seamana mult cu jocul nostru Cityville” a mai precizat Davies intr-un interviu pentru LA Times.

Trebuie spus ca acesta nu este primul caz in care compania Zynga este data in judecata pentru drepturi de autor. In anul 2009 David Maestri , creatorul Mob Wars a dat in judecata compania Zynga , ulterior ajungand la o intelegere cu compania ( se zvoneste ca pentru o suma de cateva milioane de dolari).

 


 

 

0 Shares
You May Also Like