Despre web design si metode de abordare

0 Shares
0
0
0

Web design-ul este un domeniu despre care poti afla multe si in acelasi timp despre care trebuie sa stii multe pentru a avea parte de succes in afaceri si nu numai. www.droidwebdesign.com poate fi solutia pe care ai cautat-o indelung dat fiind ca serviciile sale sunt avantajoase oricare ar fi cerintele primite.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii in momentul in care vrei sa aflii mai multe despre web design.

In materie de web design, prin terminalele mobile nu pot fi stabilite aceleasi obiective ca in cazul accesarii de pe alte dispozitive. Acest aspect poate duce la refacerea completa a procesului de concepere daca nu il ai in vedere de la inceput.

In momentul conceperii unui site web trebuie sa te asiguri ca acesta poate fi accesat si de pe un telefon mobil intr-un mod simplu si rapid, mai ales ca utilizarea telefoanelor mobile ca mijloc de accesare a informatiei si a contractarii de servicii este in continua crestere.

In comunitatea dezvoltatorilor web, aceia care vizeaza piata mobila iti vor spune ca timpul de incarcare a unei pagini reprezinta o constrangere destul de severa care poate duce la ruinarea unui site.

Pentru imbunatarirea acestei experiente, Google a publicat un instrument numit Pagespeed Insights care este destinat dezvoltatorilor care doresc sfaturi in materie de web design pe telefonul mobil. Avantajul acestui instrument il reprezinta faptul ca efectueaza imbunatatiri pe care dezvoltatorul le va putea integra pe site-ul sau, insa acesta are limitele sale.

Asadar, web designerul va trebuie sa privilegieze performantele si continutul important pe telefonul mobil, apoi sa concretizeze pagina cu informatiile pentru a putea fi accesata de pe marile dispozitive.

Unele site-uri vor totusi mai mult decat design-ul responsive. Acestea sunt gandite direct pntru utilizarea pe ecranul mobil, iar in acest fel meniurile care in mod traditional sunt plasate in partea de sus a ecranelor calculatoarelor sunt pozitionate in partea de jos.

In acest fel, realizatorii de site-uri raspund nevoilor cele mai obisnuite ale utilizatorilor de smartphone-uri, respectiv accesarea continutului pentru a naviga pe telefon se realizeaza punand degetul in partea de josa ecranului.

Derularea orizontala a meniurilor, mai ales pe mobil, a devenit de asemenea o tendinta in materie de web design, aceasta idee fiind imprumutata de la aplicatiile mobile.

Un alt aspect asupra carora realizatorii de site-uri ar putea fi interesati este acela al constituentilor paginilor.

Astfel, iata elementele utilizate pentru realizarea unei pagini web cu caracteristicile sale: structura si continutul, in HTML sau in XHTML, prezentarea cu ajutorul foilor de felul CSS, grafismul prin decupaj si integrarea imaginilor GIF, JPG, PNG, MNG, comportamentul in Javascript care va fi gestionat pe partea clientului de browser, navigarea si schimbul de date prin intermediul protocolului HTTP si utilizarea Web service sau AJAX, animarea in Flash sau SVG, iar dupa sfarsitul lui 2014 cu diverse atribute ale CSS3, precum si cu utilizarea Canvas cu Javascript, incorporarea de continut multimedia.

Dinamismul la nivelul gestionarii continutului se face cu limbaje de dezvoltare de tipul PHP, Java, ASP functionand cu un server web.

0 Shares
You May Also Like