De_ce_sa-mi_iau_un_telefon_cu_procesor_Cortex_A_15
De ce sa-mi iau un telefon cu procesor Cortex A 15?

De ce sa-mi iau un telefon cu procesor Cortex A 15?

0 Shares
0
0
0

De_ce_sa-mi_iau_un_telefon_cu_procesor_Cortex_A_15Poate ca mi-as lua un iPhone, dar gandindu-ma la pretul unui astfel de telefon, imi trece tot cheful. Uimitor este faptul ca pana si un display iPhone 5s original este destul de scump. De ce? Pentru ca iPhone-ul este un telefon doar pentru cei care-si permit. Daca si tu stai bine pe plan financiar si ti-ai cumparat un iPhone 5s, nu se poate sa nu te gandesti la faptul ca este posibil sa ai neplacerea de a-i sparge display-ul.

Ce faci in astfel de situatii? Cumperi un displayi Phone 5s original de pe www.magazingsm.ro. Unul dintre cele mai importante lucruri legate de buna functionare a unui telefon mobil il constituie procesorul. Trebuie sa te gandesti bine inainte de a-ti cumpara un smartphone si sa-l cumperi pe cel care are cel mai bun procesor pentru nevoile tale. Cele mai cunoscute procesoare pentru telefoanele mobile sunt cele de la ARM (Acorn Risc Machine), o companie britanica ce se ocupa de crearea si buna functionare a procesoarelor.

Unul dintre procesoarele lansate de ARM este procesorul Cortex – A 15. Acesta a fost lansat la mijlocul anului 2012 si a adus o multime de imbunatatiri pentru posesorii de smartphone. In primul rand, trebuie sa specificam faptul ca datorita procesorului Cortex – A 15 raspunsul la comenzi se face mult mai prompt, astfel incat n-o sa mai ai probleme in privinta faptului ca telefonul tau executa comenzile cu intarziere.

Un lucru imbucurator consta si in faptul ca acest procesor are un nou design, care se integreaza mai bine la telefoanele cu display-uri ce au o rezolutie mare. Daca vechile procesoare aveau probleme, deoarece se pierdeau din frame-urile animatiilor, acest lucru nu se mai intampla cu procesorul Cortex –A 15. Referitor la pipeline-ul acestui procesor, el se poate intinde pe un numar de 24 de niveluri, ceea ce permite atingerea unor frecvente mai mari, de pana la 2,5 GHz, ceea ce inseamna ca viteza procesorului este cu mult mai mare.

Daca nu stii la ce se refera un pipline, afla ca acesta determina tipurile de operatiuni ce pot fi efectuate de un anumit procesor la fiecare tact. Procesul de productie pentru acest procesor este de doar 28 de nanometri, ceea ce il face sa fie un procesor mai fin, prin urmare caldura disipata va fi mai mica. Un astfel de procesor nu este folosit doar la telefoanele mobile.

Se pare ca procesorul Cortex – A 15 este suficient de puternic si pentru notebook-uri si servere. Bineinteles, nu atinge aceleasi performante ca procesoarele special create pentru astfel de dispozitive, insa, daca un notebook are un astfel de procesor, el ar putea avea o durata de viata la fel de mare ca si o tableta. Cam acestea sunt informatiile esentiale pe care e bine sa le stii in legatura cu acest procesor.

Atunci cand alegi sa-ti cumperi un telefon inteligent, ai in vedere si acest aspect, nu doar cele legate de sistemul de operare, claritatea fotografiilor sau alte functii preferate de tine. Nu uita de faptul ca procesorul este cel ce face ca totul sa functioneze rapid.

0 Shares
You May Also Like