Cum se poate obtine un aviz de la ISU?

Cum se poate obtine un aviz de la ISU?

0 Shares
0
0
0

In cazul celor care isi doresc sa obtina un aviz de la ISU, site-ul Protecons.ro poate reprezenta una dintre cele mai bune solutii, pentru ca aceste persoane pot intra in contact cu specialistii in obtinerea unor astfel de avize.

In anumite situatii, sunt necesare avize de securitate la incendiu pentru sistemele, lucrarile si chiar si pentru retelele de alimentare cu apa privind stingerea incendiilor in localitati, parcuri sau platforme, ori parcuri industriale.

Ei bine, specialistii de pe acest site se pot ocupa de planul de situatie care trebuie sa cuprinda amplasamentul instalatiei proiectate, in raport cu elementele cadru care deja exista, scara 1:200 sau 1:500, mentionand distantele fata de vecinatati pentru fiecare edificiu limitrof, si precizand functiunea acestuia, dar si marcarea cailor de acces spre drumurile publice, fiind mentionate aici si lungimea si latimea lor.

Deasemenea, specialistii se pot ocupa si de documentatia tehnica, aceasta cuprinzand memoriul tehnic, breviarul de calcul, dar si schema instalatiei, scheme electrice si functionale privind statia de pompare pentru incendiu, schema gospodariei de apa de incendiu.

Tot specialistii se vor putea ocupa si de referatul verificatorului de proiect privind cerinta esentiala de securitate la incendiu, in stadiul de proiectare DTAC.

Specialistii in obtinerea avizelor ISU, se pot ocupa si de obtinerea avizelor de securitate la incendiu in cazul schimbarilor de destinatie sau modernizare ale constructiilor si amenajarior exterioare, care conform legii nu necesita autorizatii de construire.

In acest sens, specialistii se pot ocupa de efectuarea raportului de exprertiza tehnica privind cerinta esentiala de securitate la incendiu, dar si de referatul verificatorului de proiect care proveste securitatea la incendiu, in cazul schimbarii destinatiei unei constructii.

Aceiasi specialisti se pot ocupa de scenariul de securitate la incendiu, se pot ocupa si de planul de situatie cuprinzand amplasamentul constructiilor si amenajarilor proiectate raportate la elementele cadru existente, la scara 1:200 sau 1:500.

Specialistii in obtinerea avizelor din partea ISU, se pot ocupa si de obtinerea avizelor de securitate la incendiu in ceea ce priveste constructiile noi, dar pot obtine avize si referitor la modificarea si modernizarea instalatiilor de stingere cu apa, detectare, semnalizare si alarmare de incendiu la cladirile existente.

In aceasta situatie, specialistii se ocupa de obtinerea avizelor de securitate la incendiu privind amplasarea constructiilor in interiorul parcerelor si a asigurarii posibilitatii de acces la drumurile publice.

Tot specialistii in obtinerea avizelor de functionare din partea ISU, se mai pot ocupa de obtinerea avizelor de securitate la incendiu solicitate prin certificatele de urbanism, iar aici avem obtinerea certificatului de urbanism, documentatia tehnica obligatorie pentru autorizatia de construire, care este denumita in continuarea DTAC.

Deasemenea, specialistii in acest domeniu se pot ocupa si de realizarea referatului de proiect in cazul cerintei esentiale de securitate la incendiu pentru constructii si instalatii care se afla in stadiul de proiectare DTAC.

Tot aceiasi specialisti se mai pot ocupa si de planul de situatie privind amplasarea constructuulor si amenajarilor.

Asadar, o echipa de specialisti, cu siguranta se pot ocupa de toate detaliile care conteaza atat de mult, pentru a se obtine un aviz ISU.

0 Shares
You May Also Like