Cum să îți cumperi bijuterii de aur de calitate și la un preț corect

0 Shares
0
0
0

Dintotdeauna, aurul și bijuteriile de aur s-au bucurat de un aspect sacru și nobil și au trezit mereu fascinație și admirație în multe persoane. Rar, misterios, prețios și luxos, aurul este considerat cel mai frumos metal prețios. Datorită reputației sale, aurul ales de la un magazine aur București este cel mai cerut sau cel mai căutat.

Și, admirând bijuteriile la un magazin bijuterii aur, ai văzut o pereche de cercei foarte frumoși sau o brățară? Cum poți ști însă că acestea sunt bijuterii de calitate și că le cumperi la un preț corect?

Tipurile de aur din care poți alege

În timp ce culoarea naturală a aurului este galbenă, există multe nuanțe diferite ale acestui metal, în funcție de tipul de aliaj folosit. Cele mai comune nuanțe ale acestui produs de top includ:

Aur galben

Aurul galben este culoarea de bază a acestui metal. Compoziția sa este un amestec de aur pur (75%), argint (12,5%) și cupru (12,5%). 

Un mare clasic în materie de bijuterii, aurul galben este apreciat pentru nuanța sa caldă și bogată. Este un metal care necesită puțină întreținere și cu care este relativ ușor de lucrat dacă bijuteria trebuie reparată.

Aurul alb

Aurul alb este alcătuit din aur pur (75%), în general combinat cu paladiu sau argint (25%). Este o alternativă mai puțin costisitoare la platină, oferind în același timp un aspect similar. Culoarea sa relativ neutră se potrivește cu o gamă largă de pietre prețioase și semiprețioase diferite. Aurul alb are, de asemenea, avantajul de a fi rezistent la uzură datorită stratului dur de rodiu.

Aurul roz

Aurul roz este alcătuit din aur pur (75%), argint și cupru, material care îi conferă culoarea sa distinctivă. Mai accesibil decât aurul galben sau alb, aurul roz oferă, de asemenea, un aspect mai singular și o conotație romantică, de unde și popularitatea sa în verighete și inele de logodnă. Acest metal are avantajul de a fi deosebit de durabil și rezistent la efectele timpului.

Alte culori de aur

În timp ce galbenul, albul și rozul sunt cele mai comune culori ale aurului, acest metal nobil poate căpăta și alte nuanțe, în funcție de aliaj: verde, albastru, violet sau roșu. Această gamă largă de culori înseamnă că aurul se potrivește cu toate tipurile de pietre și de piele.

Carat sau miimi: care este diferența în determinarea purității aurului?

Haideți să începem cu dreptul prin a prezenta cele două unități de măsură preferate: caratele și miimi! Punem pariu că ești familiarizați cu ele, dar caracteristicile lor respective sunt încă neclare în capul tău. În primul rând, ambele sunt folosite pentru a măsura cantitatea de aur dintr-o bijuterie. 

Așadar, care este principala diferență dintre ele atunci când vine vorba de determinarea purității aurului? Ca să fim sinceri, principala diferență între carat și miimi de valoare este înțelegerea consumatorului. În timp ce caratul este estimat în trepte cuprinse între 0 și 24, titrul de miimi corespunde unui procent. Acest lucru face mai ușor pentru cei neinițiați să descifreze compoziția unei bijuterii. 

Prin urmare, de la 1 ianuarie 1995, denumirea de miimi este utilizată pentru a indica puritatea unui obiect din aur. Data viitoare când treci pe lângă o bijuterie, fii atent la eticheta de pe partea inferioară a piesei. Pe aceasta va scrie 750/1000. Aceasta este finețea milimetrică, deci această mică comoară conține 75% aur. Este foarte simplu, nu-i așa?

Aurul Radiant la Vârful Modei: Magazin Bijuterii Aur cu Piese Unice și Exclusive

Culoarea aurie: este o garanție a calității?

Nu e nimic nou sub soare: bijuteriile din aur sunt irevocabil galben-aurii. Intensitatea acestei nuanțe caracteristice variază în funcție de conținutul de aur. Un lingou de 24 de carate, de exemplu, va străluci de un galben crud și intens, ca o adevărată pepită. 

O piesă de aur de 9k, pe de altă parte, va avea o nuanță mai atenuată. Și totuși, ai văzut deja modele din aur cu reflexe gri sau rozalii. Este acesta un semn de calitate slabă?

Îți reamintim că cele mai bune bijuterii sunt compuse în proporție de 75% din aur. Restul de 25% este aliaj: o combinație de alte metale prețioase. În funcție de proporțiile acestora, culoarea se va schimba în mod magic! Acest lucru înseamnă că aceeași piesă poate avea o nuanță finală diferită. 

Iată care sunt cele 4 nuanțe și compoziții posibile ale unui aliaj de aur:

  • Galben: 75% aur, 12,5% cupru și 12,5% argint
  • Roz: 75% aur, 19% cupru și 6% argint 
  • Roșu: 75% aur și 25% cupru
  • Gri paladiu: 75% aur, 13% paladiu și 12% cupru

Certificatul de autenticitate: ce informații trebuie să conțină acesta pentru a certifica bijuteriile din aur?

Certificatul de autenticitate este, înainte de toate, un contract juridic de conformitate. După cum îi spune și numele, certificatul de autenticitate certifică faptul că o bijuterie și pietrele care o compun îndeplinesc standardele de bijuterie. 

Acest document îl angajează legal pe bijutier să respecte calitatea și caracteristicile bunurilor vândute. În calitate de cumpărător, poți fi sigur că achiziția ta este conformă cu descrierea făcută în magazin bijuterii aur. Pe scurt, certificatul de autenticitate este ca un contract de conformitate întocmit între vânzător și cumpărător.

6 detalii cheie pe care trebuie să le includeți în certificatul de autenticitate

Iată care sunt cele mai importante detalii care trebuie incluse pe certificatul de autenticitate sau pe factură:

  • Data la care a fost emis certificatul (pentru garanție)
  • Numele bijuteriei și descrierea acesteia
  • Titlul aurului: numărul său de karate sau titlul său la miime
  • Culoarea: corespunzătoare aliajului
  • Tipul de piatră prețioasă și încrustarea acesteia
  • Greutatea pietrelor prețioase
  • Greutatea bijuteriei finite

Care sunt avantajele aduse de bijuteriile de aur la un preț corect?

Dacă vei alege reduceri bijuterii aur te mai poți bucura de o mulțime de avantaje. Pe lângă aspectul lor frumos, bijuteriile din aur pentru femei și bărbați au avantajul de a fi inoxidabile, inalterabile și rezistente. 

Astfel, aurul își va păstra toată strălucirea și culoarea, spre deosebire de alte metale, unde aceste elemente pot fi alterate de diverse modificări sau produse. De-a lungul anilor, frumusețea aurului a avut chiar tendința de a se îmbunătăți, motiv pentru care este deosebit de popular pentru inelele de logodnă și verighete.

De asemenea, alegând un aur 24 karate preț, te vei bucura de un aur care are avantajul de a fi foarte maleabil, oferindu-i meșterului care îl folosește o mare libertate de design. Ultimul avantaj al aurului este că reprezintă o adevărată investiție, indiferent de forma sa. De asemenea, prețul său rămâne mai stabil decât cel al altor metale în perioadele de criză economică.

0 Shares
You May Also Like