Cum-sa-inveti-engleza-cat-mai-repede
Cum sa inveti engleza cat mai repede?

Cum sa inveti engleza cat mai repede?

0 Shares
0
0
0

Cum-sa-inveti-engleza-cat-mai-repedeInvata engleza rapid. Invata limba engleza intr-un timp cat mai scurt. Sunt cateva dintre promisiunile pe care ni le fac firmele care vin cu oferte in acest sens. Nimic de zis, cred ca multi oameni isi doresc sa invete engleza cat mai rapid, respectand cu strictete anumite reguli.

Poate nu credeti in ofertele ce va sunt prezentate ca fiind imbatabile si extrem de eficiente, de aceea va prezentam mai jos cateva sfaturi ce va vor ajuta sa faceti din lectiile de limba engleza momente cat mai placute si cu rezultate satisfacatoare.

Respirati adanc si vorbiti. Cu cat te gandesti mai mult la vorbire, dar nu treci la actiune, cu atat vei fi mai nervos. Doar incearca sa vorbesti mai mult. Data viitoare cand te duci la cursurile de engleza tine cont de cate ori vorbesti in cinci sau zece minute. Dupa aceea, incercati sa vorbiti mai mult. Daca astazi nu ai vorbit decat o singura data, incearca ca la viitoarea ora de engleza sa vorbesti de doua sau trei ori. Cu cat vorbesti mai mult, cu atat vei invata mai repede sa comunici eficient.

Nu-ti gasi scuze ca nu stii totul sau “ca nu vorbesti engleza”, ca mai apoi sa renunti. Tu inveti engleza, tu incerci, nu? Asta este important. Nu iti spui ca tu nu stii sa folosesti un computer si, gata, te opresti din a invata sa-l manuiesti. Continui sa dai tot ce-i mai bun din tine si continui sa inveti. Nu spune niciodata “eu nu pot sa invat engleza”.

Inceteaza sa traduci cuvant cu cuvant in limba ta materna. Sa traduci orice in limba ta este total contraindicat. Daca faci asta, opreste-te acum. Sa traduci orice cuvant iti incetineste progresul. Daca auzi ceva in engleza si, instantaneu, incerci sa traduci in limba ta materna, inseamna ca nu te focusezi pe invatarea limbii, ci, mai degraba, pe traducere. Cand auzi pe cineva vorbind in engleza,  asculta cuvintele pe care le intelegi.

Utilizeaza indicii contextuale.  Daca cineva spune “There is a big rhinoceros” si nu stii ce inseamna “rhinoceros”, vei vedea un animal mare intr-o imagine. Utilizeaza aceste indicii pentru a descoperi ce inseamna.

Antreneaza-ti urechile pentru a intelege. Ai nevoie de concentrare si ascultare. Antreneaza-ti urechile sa asculte cuvintele pe care tu le stii in engleza. Asculta modele. Nu te concentra pe gramatica sau cuvinte unice. Concentreaza-te pe fraze. 

Uita-te la filme in limba engleza, asculta muzica. Asculta modul in care sunt aranjate frazele si in ce ordine. Daca iti antrenezi urechile, atunci, sigur, vei intelege mai mult cand oamenii vorbesc in engleza. Nu vei putea sa vorbesti fluent in engleza, daca te concentrezi doar pe cuvinte. Ti-ar lua o vesnicie sa inveti engleza.

Nu iti fie frica sa gresesti. Frica te poate opri din drumul tau. Mergi la ora de engleza cu gandul ca colegii de-abia asteapta sa rada de tine? Nu iti fie frica sa vorbesti engleza. Stii toate regulile gramaticale, dar nu poti purta o conversatie in limba engleza?

Trebuie sa te opresti din a gandi la modul “ce se intampla daca”? Trebuie sa te concentrezi pe actiunile tale, nimeni nu e perfect, toti fac greseli. Pentru a deveni un vorbitor bun de limba engleza, nu trebuie sa te temi ca vei face greseli.

0 Shares
You May Also Like