Cum-oferim-corect-cadouri
Cum-oferim-corect-cadouri

Cum oferim corect cadouri?

0 Shares
0
0
0

 

Cum-oferim-corect-cadouriOferirea cadourilor reprezinta un gest plin de sensibilitate si  noblete prin care incercam sa ne aratam generozitatea, afectiunea sau respectul fata de o anumita persoana.

Chiar daca nu pare, oferirea unui cadou este o arta, iar in Japonia se iau si cursuri in acest sens. Indiferent ca vorbim despre mesajele dragute pe care le transmitem sau despre semnificatia pe care o dam unui buchet de flori, toate fac parte din arta de a oferi cadouri.

Atunci cand vorbim despre cadouri pretul nu intra in discutie. Putem oferi cadouri ieftine sau cadouri foarte scumpe, ceea ce ramane in final este fericirea celui care primeste cadoul respectiv.

Pentru ca impresia pe care o facem sa fie una buna, si pentru ca persoana careia ii daruim un obiect sa ne tina minte este bine sa evitam anumite greseli si sa tinem cont de cateva reguli.

Atunci cand oferiti un obiect inlaturati cu grija eticheta cu pretul. Aceasta regula nu se plica in cazul discurilor si nici in cazul cartilor.

Mesajele pe care dorim sa le transmitem nu se vor scrie niciodata pe o carte. Singurul care are dreptul de a lasa mesaje pe carti este chiar autorul, si de aceea atunci cand daruiti carti si doriti sa adaugati si mesajul dumneavoastra va recomandam sa puneti intre filele cartii, pe un biletel sau pe o felicitare toate gandurile dumneavoastra bune.

Daca nu intrebati inainte de a cumpara cadoul, nu oferiti obiecte mari si voluminoase si nici animale de companie.

Nu oferiti obiectele pe care le aveati deja in casa si care nu va mai plac, sau obiecte care par uzate.

Atunci cand in cadoul dumneavoastra includeti ciocolata sau fructe, este bine sa serviti invitatii atunci si nu sa le depozitati undeva pentru a le consuma mai tarziu.

Cand primiti un cadou nu uitati sa il desfaceti in fata persoanei care vi l-a adus.

Nu oferiti in dar carti despre care nu stiti nimic. Chiar daca nu le-ati citit personal, incercati sa aflati cat mai multe despre cartea respectiva.

Daca nu aveti o relatie apropiata cu o anumita persoana nu incercati sa ii daruiti obiecte vestimentare sau care tin de igiena.

Indiferent cat de bine arata si cat de frumos sunt realizate florile artificiale, este de prost gust sa oferiti astfel de flori.

Daca un cadou nu va place, nu uitati ca este nepoliticos sa il refuzati. Riscati sa jigniti persoana care a incercat sa va aduca o bucurie.

Obiceiul de a oferi bani in locul unui cadou este tot mai raspandit in ciuda faptului ca este un obicei gresit. Exceptie din acest caz fac membrii familiei, dar si in cazul lor se recomanda oferirea unui cadou ales din suflet.

Nu oferim produse cosmetice alese la intamplare si in graba doar pentru a da ceva cadou. Nu uitati ca preferintele sunt diferite si daca nu stim exact ce ii place unei persoane putem incerca macar sa evitam sa ii daruim ceva nefolositor.

In ceea ce priveste florile, acestea nu se ofera barbatilor decat daca se afla in spital. Pentru aniversari florile se ofera sotiei sarbatoritului.

Atunci cand primiti flori puneti-le imediat in glastra in camera in care se afla si invitatii.

0 Shares
You May Also Like