Portile automate vin cu o multime de beneficii pentru proprietari. In primul rand, ele nu mai necesita depunerea de efort fizic pentru a fi deschise. Portile automate se deschid rapid si se inchid la fel de rapid, si nu este necesara actionare manuala, mai ales in conditii meteo nefavorabile.
In plus, aceste porti automate cresc valoarea locuintei, asa ca este firesc ca oamenii sa contacteze firmele care se ocupa de automatizari porti, pentru a-si automatiza portile. In cele ce urmeaza, vom discuta despre functionarea portilor automate, pentru ca toti cei interesati, sa afle cum functioneaza acestea.
Operatorii de poarta sunt un dispozitiv mecanic care sunt utilizati pentru a deschide si a inchide portile, cel mai adesea gasite la capatul cailor de acces. Acesti operatori vin in mai multe tipuri, inclusiv hidraulici sau electromagnetici. Acestia pot fi programati pentru a fi utilizati manual sau prin intermediul unui emitator wireless, ambele tipuri fiind special concepute pentru deschideri de balansare sau glisante.
Tipul si functionarea unui sistem vor depinde de marimea si tipul de poarta utilizata. Exista multe tipuri diferite de sisteme de porti si ele vin in diferite dimensiuni, unele se vor deschide dintr-un stalp al unui post de poarta, altele vor aluneca de la un stalp la altul.
Majoritatea portilor automate utilizeaza un sistem de securitate integrat, cu controale de acces care au un mecanism de alunecare. Aceste porti functioneaza de obicei pe un motor electric cu curent continuu, ceea ce permite reductorului de transmisie a reducerii uleiului de racire sa actioneze sistemul de antrenare, ceea ce va permite portii sa circule pe un suport din otel.
Puterea motoarelor pentru o poarta electrica este luata in calcul de RPM si de raportul de reducere al cutiei de viteze. Puterea motoarelor Swing unctioneaza pe o formula cu inel de viteza si nu o cutie de reducere a uleiului. Aceste roti se rotesc pe un arbore de antrenare care ridica un brat atasat printr-o articulatie universala la poarta electrica. Exista o optiune de a alege un sistem de piston daca aveti o poarta de balansare, dar acest mecanism este adesea mai lent.
Porti cu balamale pe balamale sau stalpi
Portitele cu balamale sunt articulate pe stalpi si pot fi deschise in alte directii. Ele pot fi automatizate utilizand un sistem electronic. Aceste sisteme subterane electronice au motoarele lor instalate sub stalpi si porti intr-o cutie de fundatie.
Motorul va fi conectat printr-o serie de parghii invizibile, astfel incat singurul lucru vizibil deasupra solului este caseta si un capac. Stalpii montati sau sistemele deasupra solului sunt de obicei gasiti pe spatele stalpului, in interiorul portii. Aceste sisteme pot veni in diferite soiuri cum ar fi Rams, bratele liniare sau articulate, alegerea depinde de aplicare. Bratele articulate sunt folosite de obicei pe fier forjat.
Porti care utilizeaza piste sau un sistem de consola
Portile glisante ruleaza de-a lungul pistelor sau uneori un sistem de consola. Aceste piste sunt instalate pe sine si pe marginea stalpilor. Poarta ruleaza peste aceasta pista cu ajutorul rolelor, la fel ca un tren pe sine.
Portile cu caneluri sunt utilizate atunci cand acest tip de pista, care traverseaza intrarile, nu este dorit sau este imposibil (pentru ca de exemplu se doreste sa fie utilizate pe o suprafata neuniforma). Aceste mecanisme de alunecare sunt operate de un motor si o cutie de viteze, care sunt montate in interiorul portii. Exista diferite tipuri de motoare care raspund la greutati diferite de la 300 kg la 4000kg.