Bateria detasabila versus bateria incorporata

Bateria detasabila versus bateria incorporata

0 Shares
0
0
0

Noua tehnologie in materie de telefonie mobila si mai exact smartphone-ul a adus cu sine o schimbare nu tocmai imbratisata de multa lume: bateria incorporata.

Ca la orice produs sau concept nou pareile au fost impartite. Este bine de stiut totusi ca viata bateriei este limitata la un anumit ciclu de incarcari, de obicei pana la 500.

Datorita acestui fapt schimbarea sau inlocuirea bateriei este necesara insa nu mai putin costisitoare decat achizitionarea unei baterii externe.

In ceea ce priveste design-ul telefonului este evident faptul ca telefoanele cu baterie incorporata prezinta un look mai solid si mai igenios desi la prima vedere telefoanele cu baterie incorporata sunt mai subtiri.

Totodata spatiile in care intra praf si locasuri fara rost nu mai exista.

Din punct de vedere al functionalitatii telefonul are o durata de viata mai mare avand in vedere ca nu are piese detasabile care se pot sparge sau distruge mai usor.

Pana la urma utilizarea unei baterii externe ramane varianta de ajutor atata pentru telefoanele cu baterie detasabila cat si pentru cele cu baterie incorporata.

Datorita faptului ca viata bateriei depinde de modul in care incarcam telefonul sau utilizam anumite aplicatii si functii pe durata zilei nu se poate stabili cu exactitate cat de util sau inutil este un telefon cu baterie incorporata. Probabil la achizitionarea unui telefon second hand este de dorit inlocuirea bateriei.

Studiile pietei arata insa ca marea majoritate inlocuiesc telefonul dupa aproximativ un an de folosinta cu unul nou. Chiar daca bateria detasabila ofera un confort, sunt putini cei care poarta asupra lor o baterie de inlocuit si deci utilizarea bateriei externe este o metoda mult mai la indemana fiecaruia. Bateriile externe functioneaza putin diferit de cele ale telefonului si trebuie avut in vedere capacitatea acesteia in functie dimensiunea ei.

Cu cat vorbim de mai multi mAh cu atat bateria externa este mai mare si deci mai incomoda. Costurile achizitionarii unei baterii externe difera bineinteles. Astefel, in cazul in care si bateria telefonului si bateria externa au aceeasi capacitate pretul este cam acelasi. De exemplu o baterie Huawei  la pretul pietei costa cam la fel cat bateria externa de aceeasi marca. Bateriile externe sunt de obicei mai mari ca si volum dar bineinteles au si capacitate mai mare.

In cazul in care telefonul se blocheaza cea mai simpla solutie de resetare este scoaterea bateriei si punerea la loc , lucru care dureaza cateva minute. Desi unele persoane s-au plans de resetarea telefonului cu baterie incorporabila si acest lucuru este unul simplu exxistand pentru fiecare model tipuri de resetare prin apasarea lunga a unui buton , de obicei power.

In cazul in care se doreste pastratrea telefonului cu baterie nedetasabila aceasta se poate schimba, dar nu acasa ci intr-un service cu un cost putin mai ridicat decat cel al inlocuirii bateriei detasabile cu una noua.

Ultimii ani ai adus pe piata o serie de producatori de baterii care de la un an la altul produc baterii cu capacitate mult mai mare decat bateria telefonului. Acest lucru se arata a fi multumitor si tentant pentru achizitionarea unui telefon cu baterie detasabila. Problema se poate pune la fel si in cazul unui telefon cu baterie incorporata caruia sa-i atasam o baterie externa.

Orice baterie fie detasabila, fie incorporata sau chiar cea externa isi pierde din capacitate daca este lasata descarcata pe o perioada mai mare de timp.

Telefoanele de ultima generatie vin mai nou cu functia fast-charging lucru care s-a dovedit a fi nu tocmai benefic pentru viata bateriei.acesta presupune incarcarea rapida a telefonului pana la 50% urmand ca mai apoi sa se treaca la incarcarea lenta. Studiile au aratat ca este mult mai bine sa se incarce telefonul la o tensiune mai mica si deci intr -un timp mai lung. O baterie de 2500 mah se va incarca in doua ore.

Chiar daca bateria telefonului are durata de viata pana la 5 ani, dupa doi ani capacitatea normala a bateriei va scadea la jumatate un motiv in plus pentru achizitionarea unui nou telefon si deci eliminarea batailor de cap in ceea ce priveste gradul de uzura.

Datorita procesului rapid de inovatie de la un an la altul intra pe piata noi telefoane si marea majoritate schimba telefonul dupa un an. Asadar merita testat si un telefon cu baterie incorporata, de ce nu?

0 Shares
You May Also Like