Companiile-de-linie-vs-Companiile-low-cost
Companiile de linie vs Companiile low-cost

Companiile de linie vs Companiile low-cost

0 Shares
0
0
0

Companiile-de-linie-vs-Companiile-low-costCu siguranta v-ati pus cel putin o data intrebarea cu ce companie aeriana ar fi mai bine sa calatoriti: cu una de linie sau cu una low-cost? Trebuie sa stiti ca fiecare dintre cele doua optiuni prezinta atat avantaje cat si dezavantaje.

Pentru a va ajuta in luarea deciziei, in acest articol vom face o comparatie intre companiile de linie si companiile low-cost, astfel incat sa cunoasteti ce le deosebeste si de ce servicii beneficiati in functie de alegerea pe care o faceti.

Companiile de linie au o experienta de zeci de ani si au un istoric mult mai vechi decat companiile low-cost. Avantajele de care beneficiati atunci cand zburati cu o companie de linie sunt numeroase. Un prim avantaj este confortul pe care il aveti in timpul calatoriei prin oferirea serviciului de catering inclus in pretul biletului. Un alt avantaj este si includerea in pretul biletului a bagajului de cala care are o limita de greutate de pana la 25 kg.

Asigurarea conexiunilor in cazul unor zboruri cu escala, inclusiv a bagajelor pe care mai trebuie sa le ridicati doar la destinatie, reprezinta un alt avantaj important, precum si faptul ca in cazul acestor zboruri intarzierile sunt foarte rare, iar daca, din cauza companiei, pierdeti conexiunea, aceasta va gaseste un loc la urmatorul zbor disponibil. Un ultim avantaj, dar important pentru unele persoane, il reprezinta faptul ca va puteti alege locul in avion atat prin check-in-ul online cat si in momentul check-in-ului realizat in aeroport.

In ceea ce priveste dezavantajele, cele mai multe persoane invoca faptul ca pretul biletelor este mai mare decat in cazul companiilor low-cost, insa nu tot timpul se aplica aceasta regula. Companiile low-cost au, de obicei, preturi mai mici la bilete,  rute catre destinatiile cele mai cautate si orasele mari.

Avantajele acestor companii sunt: tarife mici, zboruri cu o frecventa mare, rezervari online si preturi mici la biletele cumparate cu mult timp inainte de data plecarii. Dezavantajele pe care le au aceste zboruri ar fi: nu se primeste mancare si bautura in timpul zborului, pentru bagajul de cala se plateste o taxa suplimentara cat si pentru check-in-ul efectuat in aeroport, se aterizeaza pe aeroporturile secundare care se afla la distante mari de orase, se ia comision suplimentar pentru plata cu cardul sau transfer bancar.

Iar un dezavantaj  major este acela ca biletele rezervate cu putin timp inainte de data plecarii au preturi mari. Uneori ajung sa aiba acelasi pret cu biletele de la companiile de linie sau mai mici cu o diferenta nesemnificativa.

In concluzie, atunci cand luati decizia cu ce companie sa calatoriti, trebuie sa luati in calcul ceea ce vi se ofera in pretul unui bilet si ce taxe suplimentare vi se percep.

0 Shares
You May Also Like