Ce este estetica sanilor?

Chirurgia estetica a sanilor

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, din ce in ce mai multe femei iau in calcul estetica sanilor atunci cand nu sunt multumite de forma sau de dimensiunile sanilor lor. In urmatoarele randuri ale acestui articol, vom vedea ce este estetica sanilor, si vom discuta despre acest subiect. Cititi in continuare, pentru a afla cat mai multe lucruri interesante atat despre sani, cat si despre estetica lor.

Chirurgia estetica pentru san este una dintre procedurile comune efectuate astazi de un chirurg estetic plastic. Interventia chirurgicala este efectuata frecvent din motive estetice, precum si reconstructive.

Sanul in sine este o parte deosebit de importanta a corpului feminin si ca atare intruchipeaza in sine rolul anatomic, fiziologic si estetic. Un san dezvoltat proportional este o trasatura feminina importanta, semn pentru fertilitate si sexualitate. Nu este surprinzator faptul ca sanii sunt extrem de importanti pentru increderea in sine a femeilor, mai ales atunci cand rolul lor in societate s-a extins enorm.

Chirurgia estetica pentru san nu este noua si a fost practicata de mai multi ani pentru reducerea, imbunatatirea si mastopexia. Cu toate acestea, introducerea implanturilor de catre Cronin si Gerow in 1962, a dat o noua dimensiune remodelarii sanilor. Chirurgia pentru reducerea sanilor, reconstructia sanilor, mastopexia si marirea cuprinde cea mai frecventa procedura efectuata astazi.

Utilizarea implantului singur a crescut exponential in a doua jumatate a secolului trecut, iar cresterea sanilor doar pentru remodelare si remodelare a depasit aproape orice alta procedura estetica, inclusiv reducerea sanilor, mastopexie si reconstructie. Siguranta implanturilor si alegerea formei si volumului au oferit pacientilor o gama larga de optiuni si predictibilitate din motive estetice si reconstructive.

O serie de proceduri sunt disponibile pentru pacientii cu dezvoltare a sanului inadecvat, hipertrofie la san, sani ptotici in dezvoltare, involutie secundara sarcinii, modificari legate de greutate sau varsta sau pentru a corecta asimetria mamara.

Implanturile mamare, fie singure, fie in combinatie, au dat versatilitate si predictibilitate pentru o forma, volum sau pozitionare ale sanului dezirabil. Imbunatatirea volumetrica mica sau asimetriile pot fi corectate folosind altoirea de grasime autologa in cazuri selectate. Avansarea tehnicilor de imagistica a permis oferirea unei depistari mai bune a sanului care poate delimita leziunile suspecte ale sanului dupa utilizarea implanturilor mamare sau grefei autologe.

Cresterea mamografiei singure cu implanturi mamare este procedura estetica de remodelare a sanului. Siguranta implanturilor imperecheate cu o satisfactie ridicata a pacientului a facut aceasta procedura foarte potrivita si de dorit in cazuri selectate.

Altoirea de grasime autologa devine o alternativa din ce in ce mai folosita pentru mamoplastia de marire. Alegerea este utila in special pentru corectarea asimetriilor sanilor si pentru imbunatatirea bilaterala a marimii moderate in anumite cazuri. Folosirea grefei autologe de grasime este din ce in ce mai folosita pentru interventiile chirurgicale de revizuire in procedurile estetice si reconstructive ale sanului deopotriva.

Mastopexia simultana cu marirea devine din ce in ce mai populara, iar procedura etapizata este limitata in general la cazuri selectate. Exista o literatura abundenta care mentioneaza eficacitatea procedurii combinate cu o rata de revizuire acceptabila. O varietate de forme, dimensiuni, profiluri si materiale de umplutura sunt disponibile cu o alegere a protezei formate sau expander.

Combinatia implantului dorit impreuna cu optiunile pentru buzunarele implantului, orientarea clapetei pentru cresterea sfarcului si selectarea marcajului pielii pentru reducerea plicului au permis chirurgilor sa adapteze fiecare interventie chirurgicala pentru fiecare individ.

Utilizarea plaselor sintetice a aratat rezultate mai promitatoare in mamoplastia de marire reconstructiva, primara sau secundara de san si mastopexie de marire. Clapele cu capsule pentru implant mamar sunt utilizate mai frecvent si au fost descrise diverse tehnici pentru utilizarea sa in chirurgiile cosmetice si reconstructive primare si secundare, cu rezultate foarte bune.

Avem astazi la dispozitie o serie de proceduri de reconstructie a sanului. Reconstituirea sanilor poate fi realizata folosind tesutul mamar autolog ca lambouri de pedicule cu sau fara implanturi sau transferuri de tesuturi gratuite cu o varietate de optiuni. Cele mai populare sunt perforatoare pe baza de transfer de tesuturi gratuite.

Mastectomia care economiseste pielea poate fi, de asemenea, combinata cu o matrice dermica acelulara care a dat o noua dimensiune si un domeniu de aplicare reconstructiei oncologice a sanului.

Asadar, acestea sunt cele mai importante lucruri pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasca toate femeile care iau in considerare ideea de a opta pentru estetica sanilor.

0 Shares
You May Also Like