Cerneala vs Toner. Ce sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Atat cartusele de cerneala cat si cele de toner sunt utilizate pentru imprimarea acasa si de afaceri, insa modul in care sunt aplicate pe hartie este diferit.

Cand achizitionati consumabile, este foarte important sa stiti ce cartuse imprimanta sunt compatibile cu echipamentul dvs. In timp ce oamenii schimba adesea termenii cerneala si toner, cei doi sunt foarte diferiti.

Ce sunt cartusele de toner?

Cartusele de toner sunt utilizate la imprimantele cu laser. Sunt recipiente cilindrice umplute cu toner, care este o pulbere foarte fina din poliester – un tip de plastic. Intr-o imprimanta laser, cum ar fi Lexmark CS820de, laserul formeaza un sablon de imagine electrostatica pe un tambur metalic rotativ, care este incarcat electric.

In acest moment, cartusul pulverizeaza tonerul pe tambur, dar ramane doar pe zonele in care laserul schimba sarcina electrica a tamburului.

Ce sunt cartusele de cerneala?

Cartusele de cerneala sunt utilizate in imprimantele cu jet de cerneala. Cerneala este un lichid vopsit cu coloranti de diferite culori si este blocat intr-un compartiment ermetic al foliei in interiorul cartuselor de cerneala. Picaturile mici de cerneala sunt stoarse prin duze minuscule in capul de imprimare al unei imprimante cu jet de cerneala si depuse pe pagina in timpul tiparirii.

Care este diferenta dintre cerneala si toner?

Inlocuire

In momentul in care vine vorba despre cartuse imprimanta, este foarte important sa cunoasteti faptul ca, cartusele cu toner sunt mai scumpe pentru a fi achizitionate initial, dar sunt mai rentabile, deoarece dureaza mai mult decat cartusele de cerneala.

Cartusele de cerneala sunt mici si usor de inlocuit, ceea ce le face mai usor de reumpleut, cu toate acestea sunt predispuse la blocare, astfel incat daca imprimanta dvs. cu jet de cerneala nu are un dispozitiv de curatare incorporat, poate fi necesar sa inlocuiti cerneala mai des. De asemenea, cartusele de cerneala tind sa se usuce.

Adesea platiti mai mult pentru o imprimanta laser, dar veti economisi bani pe termen lung in comparatie cu o imprimanta cu jet de cerneala, unde este posibil sa fiti nevoit sa inlocuiti mai frecvent cartusele cu jet de cerneala.

Viteza de imprimare

Imprimantele cu laser si cartusele de toner au principalul avantaj de a produce imprimeuri mult mai rapid decat imprimantele cu jet de cerneala. Motivul este ca sunt incredibil de precise.

Cand utilizati un laser pentru a imprima, veti obtine cu mult mai multa precizie texte si imagini, decat daca folositi un jet de cerneala. Cand utilizati un laser, laserul calatoreste pe o bucata de hartie si graveaza un model care apare in imprimarea finala.

Cand utilizati o imprimanta cu jet de cerneala, jetul de cerneala calatoreste prin bucata de hartie si aplica cerneala. Cu toate acestea, picaturile microscopice de cerneala nu pot fi niciodata potrivite complet cu precizia si precizia unui fascicul laser.

Calitate

Pentru dimensiunile normale ale fontului, calitatea imprimarii este similara intre laser si cerneala. Cu toate acestea, pentru fonturi mai mici de 12pt, laserele sunt de obicei superioare jeturilor de cerneala.

Cu toate acestea, imaginile sunt de obicei mai clare cu tonerul deoarece pretul aplicarii cernelii in pixeli mici nu se potriveste cu abilitatea precisa a laserului. Cerneala are, de asemenea, mai multe sanse de a se smulge.

Capacitate

Imprimantele care folosesc cartuse cu jet de cerneala au adesea o capacitate mai mica de hartie, ceea ce inseamna ca se petrece mai mult timp pentru reumplerea hartiei. In timp ce aceste imprimante sunt in general mai ieftine pentru a fi cumparate, acestea redau mai putine pagini decat prietenii lor cu laser.

Concluzii

In momentul in care va aflati in cautarea unei imprimante, trebuie sa stiti ca acelea cu jet de cerneala sunt mai ieftine decat imprimantele cu laser.

Cu toate acestea, trebuie sa retineti ca costul mai mic va fi echilibrat de frecventa de inlocuire a cartuselor de cerneala. Cu toate acestea, costul de cerneala al imprimantei este scazut, asa ca daca nu aveti nevoie sa listati un volum prea mare de pagini la imprimanta, atunci nu aveti ce sa va faceti griji.

Daca in schimb aveti de listat un volum mare de pagini, atunci cu siguranta tonerul este in avantaj. In plus, viteza acestora de imprimare este mult mai mare, iar claritatea imaginilor este exemplara.

Cartusele de cerneala sunt mai mici decat cartusele de toner, sunt de asemenea mai ieftine decat cartusele de toner, ceea ce le face mai economice si mai usor de inlocuit decat omologii lor de toner.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in momentul in care este necesar sa va indreptati atentia spre o imprimanta.

Indiferent de tipul de imprimanta pe care il detineti, va puteti indrepta atentia spre site-ul https://www.cartushop.ro, de unde puteti alege atat cartusuri cu jet de cerneala cat si tonner la cele mai atractive preturi de pe piata.

0 Shares
You May Also Like