Ce trebuie sa stii despre serviciile de inchirieri copiatoare

0 Shares
0
0
0

Multiplicarea de documente este o sarcina importanta in aproape orice institutie publica si nu numai. Incepand de la simple copii dupa buletin sau certificatul de nastere, pana la acorduri si contracte intre parti, toate acestea necesita operatiuni de copiere si accesul la imprimante multifunctionale sau copiatoare performante.

Prin urmare, de la simple cabinete notariale sau de avocatura, precum si bancile sau alte institutii cu publicul, toate utilizeaza copiatoare, pentru care aloca sume consistente an de an.

Caci, dincolo de achizitia de copiatoare, o suma importanta este alocata anual pentru consumabile precum tonnere sau hartie de copiator, la care se adauga si costurile adiacente cu intretinerea sau consumul de energie electrica.

Iar daca toate aceste cheltuieli va greveaza anual bugetul de cateva sute sau mii de lei, aveti si optiunea apelarii la un serviciu de inchirieri copiatoare.

Dincolo de eliminarea costurilor cu achizitia de copiatoare, s-ar putea sa constatam ca este mult mai simplu sa optezi pentru inchiriere, unde beneficiezi si de un pachet consistent de servicii. Dar, sa vedem asadar care este avantajul apelarii la inchiriere copiatoare, in locul achizitiei acestui gen de echipamente.

Consumi atat cat folosesti

Unul dintre marile avantaje ale serviciilor de inchiriere copiatoare este acela ca elimini multe dintre cheltuielile pe care, altminteri, va trebui sa le iei in calcul. Iar unul dintre ele este cel legat de costul consumabilelor. Stim cu totii cat de costisitor este sa schimbi un toner la o imprimanta sau un copiator color.

De multe ori, cel putin in cazul in care folosim un toner cu jet de cerneala, acesta se poate usca fara a atinge numarul minim de coli imprimate, asa cum scrie in cartea tehnica.

Din acest punct de vedere, spunem ca investitia intr-un copiator nu este atat de rentabila, astfel incat multi utilizatori se pot indrepta cu incredere spre centrele de inchirieri multifunctionale. Aici, exista posibilitatea nu doar a inchirierii echipamentului in sine, cat si a asigurarii de consumabile – hartie, tonner – pe perioada contractului.

Fara costuri de transport si instalare

Nu in ultimul rand, apelarea la inchiriere copiatoare va poate rezolva si unele probleme de natura logistica. Trebuie luat in calcul faptul ca aceste echipamente sunt destul de voluminoase si de greu de transportat.

Companiile care se ocupa insa de inchirierea acestora va pun insa la dispozitie transportul si instalarea, scutindu-va de cheltuieli suplimentare, pe care, altfel, ar trebui suportate din buzunarul propriu.

De asemenea, lipsa unui operator care sa manevreze copiatorul nu mai constituie o problema, intrucat firmele care pun la dispozitie echipamentul ofera si instruirea personalului in ceea ce priveste folosirea la parametri optimi.

0 Shares
You May Also Like