Ce sunt plosnitele?

0 Shares
0
0
0

Plosnita de pat (Cimex lectularius) este o insecta hematofaga parazita care se hraneste cu sangele omului si a pasarilor sau al animalelor de companie Aceasta insecta are aripi atrofiate, din subordinul heteropterelor, este de culoare bruna-rosiatica, si are corpul oval, turtit dorso-ventral.

In ceea ce priveste aceste insecte, facem precizarea ca ele au si un miros urat caracteristic; si traiesc si isi depune ouale prin crapaturile peretilor sau ale mobilelor si ies noaptea pentru a se hrani cu sangele omului sau al pasarilor.

De precizat in ceea ce priveste aceste insecte, este faptul ca in timpul zilei raman ascunse. Plosnita de pat nu este cunoscuta ca fiind purtatoarea vreunei boli, insa cu siguranta intepatura ei se poate infecta.

Combaterea plosnitelor se face cu insecticide speciale, insa pentru a va asigura de faptul ca scapati in totalitate de plosnite, cel mai indicat ar fi sa accesati https://www.3d-deratizarecompleta.ro/dezinsectie-plosnite, si sa luati legatura cu specialistii, care folosesc produse puternice de combatere a insectelor. Acestea sunt mortale pentru insecte, dar nu dauneaza oamenilor sau animalelor de companie.

Ciclul vietii si istoricul sezonier

Plosnitele de pat feminine depun oua mici si lipicioase in fisuri. Pot depune cateva oua pe zi si 200-250 de oua in viata. Dupa sase-zece zile ouale eclozeaza, iar nimfele apar in cautarea unei mese de sange. Inainte de fiecare ciclu, nimfele trebuie sa se hraneasca cel putin o data, iar nimfele sufera cinci cicluri inainte de a deveni adulti.

La temperatura camerei, bug-urile de pat se pot maturiza in doar o luna si mai multe generatii pot fi produse intr-un an. Bugurile de pat imature pot trai mai multe luni fara o masa, iar adultii pot supravietui chiar si un an fara sa se hraneasca. In conditii optime, bug-urile pentru adulti vor trai 10-11 luni.

Habitat

Bug-urile de pat dupa cum mai sunt cunoscute plosnitele, se gasesc oriunde exista o sursa de hrana, de obicei acolo unde oamenii dorm, se odihnesc sau stau pentru perioade lungi. Pot fi gasite in case, hoteluri, scoli, cladiri de birouri, biblioteci, cladiri cu amanuntul si alte zone publice.

Bug-urile de pat sunt cele mai active noaptea, dar pot modifica programul de hranire la orele de zi, daca este necesar. De obicei, in timpul zilei, aceste insecte prefera sa se ascunda in locuri precum saltele, arcuri pentru cutii, canapele, scaune, perne, margini de covor, colturi stranse si fisuri.

Interactiunea umana si impactul urban

Desi bug-urile de pat nu sunt importante din punct de vedere economic, ele pot fi un motiv de ingrijorare pentru sanatate. Bug-urile de pat se hranesc cu sange uman si cu sange ale animalor de companie. Isi folosesc partile bucale pentru a strapunge pielea si a retrage sangele, dar, de obicei, muscatura in sine este nedureroasa.

De obicei, muscaturile de plosnite de pat apar pe gat si cap, dar vor aparea si pe picioarele, bratele si mainile goale. Bug-urile de pat se alimenteaza pana la plin, care dureaza aproximativ 2-5 minute. Muscatura este, de obicei, nedureroasa, dar o reactie alergica la saliva plosnitelor la pat poate provoca vanturi si mancarime.

Indivizii variaza in sensibilitatea lor fata de saliva plosnitelor de pat. Intr-o infestare tipica de plosnite de pat, cantitatea de pierdere de sange nu afecteaza bunastarea unei persoane.

Nu s-a aratat ca aceste insecte vectorizeaza vreun patogen. In cazul in care o reactie alergica la saliva de insecte la pat provoaca disconfort, trebuie contactat un medic pentru optiuni de ajutor.

O infestare cu plosnite de pat poate aparea oriunde si nu fac distinctie intre casele si cladirile murdare si curate. Plosnitele de pat sunt capabile sa se adapteze oriunde, si sunt transportati in diverse locuri pe bagaje, mobilier si haine.

Locurile cu o cifra de afaceri ridicata, cum ar fi hoteluri sau spitale, sunt in special in pericol, dat fiind faptul ca aici vin zi de zi multe persoane, iar altele pleaca.

Deci, exista sanse mari ca in aceste locuri sa isi faca aparitia si plosnitele, motiv pentru care trebuie accesat cat mai repede https://www.3d-deratizarecompleta.ro/dezinsectie-plosnite, pentru a lua legatura cu expertii pentru eliminarea plosnitelor.

Care sunt remediile casnice pentru muscaturile de plosnite?

Remediile casnice pentru muscaturile plosnitelor cuprind orice lucru care amelioreaza si controleaza mancarimea, iar aici putem aminti exemple ar fi comprese reci sau o pasta facuta din bicarbonat si apa.

Remediile la domiciliu impotriva muscaturilor de plosnite de pat pot include, de asemenea medicamentele pentru mancarime, cum ar fi antihistaminicele.

Cum pot detecta o infestare cu pat de pat in casa mea sau intr-un hotel?

Verificati daca puteti identifica pete fecale de culoare rugina, cutii de ou si piei de varsat (exuviae) in fisuri si fisuri pe paturi sau in apropiere.

Un miros dulce, musty este uneori prezent. De asemenea, ar trebui sa va uitati la alte zone, cum ar fi sub tapet, in spatele cadrelor, in canapele si alte obiecte de mobilier, in lenjerie de pat si sub saltele si chiar in articole de imbracaminte.

In timp ce petele fecale si roseata si mancarimea pielii sugereaza faptul ca plosnitele au fost prezente, acestea nu confirma faptul ca infestarea este inca activa. Observarea in sine a plosnitelor reprezinta confirmarea definitiva a faptului ca o zona este infestata.

Puteti solicita asistenta profesionala de la o companie de combatere a daunatorilor pentru a stabili daca locuinta dvs. este infestata. In acest sens, puteti accesa https://www.3d-deratizarecompleta.ro/dezinsectie-plosnite, pentru a lua legatura cu expertii pentru eliminarea plosnitelor.

0 Shares
You May Also Like