Ce sunt pietrele semipretioase si unde le gasim?

0 Shares
0
0
0

Bijuteriile, deja toata lumea stie ca sunt cele mai bune prietene ale emeilor. Atunci cand doamnele si domnisoarele isi doresc o pereche de cercei noi, un colier nou sau un inel, isi indreapta atentia spre Tricia Design pentru a-si alege bijuterii cu pietre semipretioase.

La Tricia Design se gasesc o multime de diferite bijuterii cu pietre semipretioase, astfel ca fiecare femeie, oricat de pretentioasa ar fi, tot isi gaseste ceva care sa corespunda cerintelor sale.

Dat fiind faptul ca pietrele semipretioase sunt atat de des folosite in crearea bijuteriilor, iar la Tricia Design puteti descoperi o multime de bijuterii cu pietre semipretioase, in cele ce urmeaza vom discuta despre aceste pietre, si veti descoperi mai multe informatii utile despre acestea.

O clasificare a anilor 1800

Pietrele pretioase au fost clasificate pentru prima data in categoriile de „pietre pretioase” si „pietre semipretioase” la mijlocul anilor 1800. Acesti termeni devin rapid populari si sunt acum folositi in intreaga lume. Majoritatea oamenilor care vand nestemate si bijuterii sunt familiarizati cu termenii si le-au folosit.

Termenii raman in uz obisnuit in materiale tiparite si discutii in intreaga industrie a bijuteriilor. Cu toate acestea, multor oameni din industria de bijuterii nu le plac acesti termeni, iar utilizarea lor este controversata.

Ce sunt pietrele semipretioase?

O piatra semipretioasa o portie de mineral, care sub forma rafinata si taiata, este folosita pentru a crea bijuterii sau alte infrumusetari. Exista de asemenea resurse organice sau roci precise, care nu sunt minerale (de exemplu, jet sau chihlimbar) care sunt de asemenea folosite pentru bijuterii si ar fi, de asemenea, considerate pietre pretioase.

In Occident, pietrele pretioase sunt diamante, safire, rubine si smaralde. Toate celelalte pietre sunt considerate pietre semi-pretioase. Cu toate acestea, aceasta este o clasificare bazata pe comert si a fost o distinctie creata de marketeri cu ani in urma, care da falsa impresie ca pietrele pretioase sunt mai valoroase decat pietrele semipretioase.

De exemplu, un granat verde Tsavorite este mai valoros decat un safir de calitate medie. Este un concept din Occident care adesea pune in mintea consumatorilor notiuni despre adevar. Deci, din punct de vedere contextual, exista o diferenta intre semipretioase si pretioase, dar este mai ales pentru spectacol si strict din perspectiva comerciala.

Pietrele semipretioase includ pietre pretioase realizate din: agate, chihlimbar, ametist, acvamarin, aventurina, calcedonie, chrysocolla, chrysoprase, citrine, granat, hematit, jad, jasper, jet, kunzite, lapis lazuli, malachit, luna, obsidian, onix, peridot, rodonit, piatra de soare, ochiul tigrului, tanzanit, topaz, turcoaz, turmalina si multe alte materiale.

Acestea sunt asadar cateva dintre informatiile importante pe care cu totii ar trebui sa le cunoasteti despre pietrele semipretioase. Puteti sa va indreptati atentia spre magazinele precum Tricia Design, pentru a va alege de exemplu o pereche de cercei Zaira Agate gold, sau puteti opta pentru un colier Zaira Agate Gold.

De-asemenea, acest magazin va ofera posibilitatea de a opta si pentru diferite alte bijuterii (inele, coliere sau bratari), care sunt echipate cu pietre semipretioase. Aceste bijuterii va pot completa tinutele cand participati la diferite evenimente.

0 Shares
You May Also Like