Ce este uleiul cu cheratina?

0 Shares
0
0
0

Keratina este tipul de proteina care va alcatuieste parul, pielea si unghiile. Keratina poate fi gasita si in organele si glandele interne ale fiecarei persoane. Keratina este o proteina cu rol protector, mai putin predispusa la zgarieturi sau rupere decat alte tipuri de celule pe care le produce corpul tau.

Keratina poate fi derivata din pene, coarne si lana din diferite animale si poate fi utilizata pe post de ingredient in produsele cosmetice pentru par.

Datorita faptului ca aceasta prodteina cunoscuta sub denumirea de keratina este blocul structural al parului, unii oameni cred ca suplimentele, produsele si tratamentele care contin aceasta proteina, pot fi deosebit de eficiente si pot ajuta la intarirea parului si la crearea unui aspect mai sanatos.

Persoanele care utilizeaza cheratina pe par raporteaza ca parul este mai neted si mai usor de gestionat ca urmare. Efectele variaza foarte mult in functie de cat de sanatos este parul pentru a incepe tratamentul, in functie de care este grosimea naturala a parului. si in functie de ce fel de tratament cu keratina este aplicat.

Keratina actioneaza netezind celulele care se suprapun pentru a va forma suvitele de par. Straturile de celule, care sunt cunoscute si sub denumirea de cuticula parului, teoretic absorb cheratina; ceea ce face ca parul sa arate plin si lucios. De asemenea, keratina este deosebit de eficienta dat fiind faptul ca sustine ca parul cret sa fie mai putin frizzy, si sa fie mai usor de stilat, si sa aiba un aspect mai drept.

Ce este uleiul de keratina?

Termenul de ulei cu cheratina este utilizat in principal in scopuri de marketing, deoarece este de obicei un amestec de uleiuri de par care sunt infuzate cu micro-particule de proteine ​​de cheratina.

Includerea keratinei hidrolizate face din uleiul de par un produs de tratament mai versatil, care ofera un efect protector si hidratant, precum si mult necesarul de cheratina.

Particulele de proteine ​​hidrolizate patrund in axul parului pentru a restabili cheratina lipsa si a completa golurile din fibrele de par, facand parul mai puternic si mai gros. Keratina netezeste de asemenea cuticulele, scotand in evidenta luciul natural si moale.

Multe uleiuri de par cu keratina contin de asemenea silicoane usoare, ceea ce uneori face dificila perceperea diferentei dintre uleiurile infuzate cu keratina si serurile de par.

Beneficiile utilizarii uleiurilor de par infuzate cu keratina

Un ulei imbogatit in keratina este un tratament intensiv pentru parul uscat, prelucrat si deteriorat. Cele mai comune beneficii ale utilizarii uleiului de par infuzat cu keratina includ:

  • Par mai puternic: in cazul in care parul tau este supra-procesat si deteriorat, un ulei infuzat cu keratina este util dat fiind faptul ca va repara daunele si il va face mai puternic si mai sanatos din interior, facandu-l mai rezistent la rupere si despicare, astfel incat sa poata creste mai mult timp.
  • Par cu aspect sanatos: moleculele de keratina se leaga de marginile aspre ale suvitelor de par si sigileaza cuticula, lasand parul mai neted si mai matasos. Uleiurile de par cu keratina redau stralucirea parului plictisit, curateaza frumos bucle si capete uscate netede.
  • Suvite mai groase: proteinele hidrolizate ajuta la refacerea proteinei lipsa in stratul interior al parului, oferind parului deteriorat un aspect mai complet.
  • Frizz si controlul static: In cazul in care aveti par grosier, frizzy, un ulei bogat in cheratina va poate fi de folos in conditiile in care acesta protejeaza parul si va elimina electricitatea statica, facandu-l mai usor de stilizat si permitandu-va sa va mentineti stilul mai mult timp.
  • Protectia la caldura: Majoritatea uleiurilor infuzate cu keratina sunt facute pentru a proteja impotriva daunelor termice. Cititi cu atentie descrierea produsului pentru a va asigura.
  • Nivelul optim de umiditate: Un ulei infuzat cu keratina hidrateaza parul si pastreaza un echilibru sanatos de proteina-umiditate in par, deci nu trebuie sa va faceti griji cu privire la supraincarcarea de proteine.

Cum sa folositi un ulei bogat in kreatina

Uleiurile de par cu keratina sunt destinate sa fie aplicate pe parul proaspat spalat si uscat cu prosop. Folositi cea mai mica cantitate posibila, deoarece prea mult produs poate face ca parul sa para gras. Puteti adauga mai multe daca este necesar. Daca parul este fin sau subtire, concentrati-va pe capete si evitati radacinile.

Daca parul tau este pe gras, foloseste o cantitate redusae pe capete. Daca parul este gros, puteti utiliza un pic mai mult ulei distribuit uniform de la radacini pana la varfuri.

Uleiul de par cu ulei de keratina poate fi, de asemenea, aplicat pe parul uscat pentru a imblanzi frizzy, si pentru a oferi stralucire superba. Puteti utiliza uleiul de fiecare data cand parul dvs. se simte uscat, aplicandu-l de la mijloc la capete.

De precizat este faptul ca atunci cand se aplica acest produs pe par, este nevoie de o perioada de asteptare de aproximativ 15 minute, pentru ca uleiul sa se inmoaie.

Acestea sunt asadar in mare parte, cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste uleiul cu cheratina, inainte de a folosi acest produs.

0 Shares
You May Also Like