Ce-ai-de-facut-daca-telefonul-se-incarca-foarte-greu
Ce ai de facut daca telefonul se incarca foarte greu?

Ce ai de facut daca telefonul se incarca foarte greu?

0 Shares
0
0
0

Ce-ai-de-facut-daca-telefonul-se-incarca-foarte-greuIn ciuda faptului ca telefoanele mobile inteligente care se gasesc pe piata in zilele noastre sunt extrem de performante, trebuie mentionat faptul ca acestea sunt extrem de sensibile, astfel ca daca nu avem foarte mare grija de ele inca din prima clipa in care le-am cumparat, riscam sa le ducem foarte rapid la un service gsm pentru a fi reparate.

O astfel de situatie va fi cu siguranta una foarte neplacuta, asta in conditiile in care telefonul este un model al unei firme de top de pe piata, si a costat foarte multi bani. Chiar si in cazul in care ai un telefon care nu a costat foarte multi bani, si nu este un model al unui producator de top, parca tot nu iti convine ca trebuie sa il duci la reparat.

Ei bine, se pare ca problemele cele mai intalnite in cazul smartphone-urilor sunt acelea in care telefonul se blocheaza atunci cand este utilizat, si mai exact atunci cand sunt deschise cateva aplicatii. Sunt insa si cazuri in care aplicatiile sunt inchise, iar dispozitivul se restarteaza singur, sau se blocheaza in momentul in care utilizatorul se joaca.

Aceste probleme tin de partea de software, si se remediaza la un service gsm, sau printr-o resetare generala a dispozitivului, astfel incat acesta sa revina la setarile din fabrica.

Pot sa apara insa si anumite probleme in ceea ce priveste partea de hardware, iar una dintre acestea ar fi faptul ca dispozitivul nu se incarca, sau se incarca insa foarte greu.

In acest caz, trebuie sa te asiguri prima data ca folosesti un incarcator telefon original, iar de preferat ar fi sa folosesti incarcatorul care a venit la pachet cu telefonul.

Deasemenea trebuie sa te asiguri ca acesta nu este deteriorat, pentru ca in caz contrar, si acesta poate sa fie un factor foarte important care sa impiedice incarcarea rapida, sau sa impiedice incarcarea dispozitivului.

Nici ideea de a schimba sursa de energie electrica nu este una rea, pentru ca ar fi si sanse ca telefonul sa nu se incarce din cauza prizei, insa daca incerci sa conectezi un alt aparat electric la priza respectiva iar acela functioneaza normal, atunci problema este fie a incarcatorului, fie a telefonului.

Un alt detaliu foarte important este acela ca trebuie sa lasi telefonul sa se incarce, fara a vorbi la el, sau fara a naviga pe internet, pentru ca atunci acesta va fi suprasolicitat, iar din aceasta cauza pe langa faptul ca se incarca mai greu, poate sa sufere si anumite defectiuni.

Daca problema provine totusi de la incarcator, aceasta ar putea fi cauzata de faptul ca incarcatorul este mutat dintr-un loc in altul mereu, sau tinut inghesuit prin sertarele mobilei, ori are cablul strans sau indoit, iar aceste actiuni cu siguranta pot sa defecteze incarcatorul.

Oricum, cel mai bine ar fi sa incerci incarcarea dispozitivului cu un alt incarcator original, iar daca atunci se va incarca fara probleme, tot ceea ce ai de facut este sa iti cumperi un alt incarcator, care normal, trebuie sa fie tot original.

In cazul in care nici asa telefonul nu se va incarca normal sau nu se va incarca, va fi nevoie ca acesta sa fie vazut de catre expertii de la service.

0 Shares
You May Also Like