Cateva_sfaturi_referitoare_la_bateriile_Li-ION
Cateva sfaturi referitoare la bateriile Li-ION

Cateva sfaturi referitoare la bateriile Li-ION

0 Shares
0
0
0

Cateva_sfaturi_referitoare_la_bateriile_Li-IONAlegem telefoane in functie de preferintele pe care le avem. Unii opteaza pentru telefoanele clasice, altii pentru un smartphone. Daca alegi un smartphone de la Samsung ai in vedere faptul ca acesta trebuie sa aiba si o baterie pe masura. Daca vorbim de o baterie pe masura unui astfel de telefon, cu siguranta vom alege acumultatori Samsung originali de pe Accesoriigsm.ro.

Este important sa folosesti acumulatori Samsung originali, deoarece este cunoscut foarte bine faptul ca lucrurile contrafacute nu au aceeasi valoare ca si cele care sunt originale. Asadar, daca iti respecti telefonul, cumperi acumulatori originali.

Bateriile Li-ION sunt indicate pentru telefoanele mobile, dar si pentru laptopuri, ele avand o densitate energetica mare si o masa atomica scazuta. Bateriile Li-ION, prezinta bineinteles si dezavantaje, ptin faptul ca sunt destul de scumpe si nu rezista la frig. Insa, stim bine ca ceea ce e scump este si calitativ.

Daca ti-ai permis un telefon cu o astfel de baterie, trebuie sa ai in vedere unele aspecte.

In primul rand, vorbim de calibrarea bateriei. Calibrarea bateriei telefonului tau trebuie sa se faca in mod corect. Cum anume poti face asta? Trebuie sa lasi telefonul sa se incarce complet si sa-l pui din nou la incarcat abia dupa ce aceste s-a descarcat aproape complet. O astfel de activitate este recomandata o singura data pe luna. Daca faci calibrarea in mod corect o data pe luna, poti incarca si descarca apoi telefonul atunci cand doresti.

Nu este recomandata descarcarea in totalitate a bateriilor, deoarece procedand astfel, ele se blocheaza. Acesta este motivul pentru care dispozitivele inteligente se inchid deseori automat atunci cand bateria este aproape epuizata.

Nu trebuie sa fortezi limita de incarcare atunci cand iti alimentezi cu energie un telefon care are o baterie Li-ION. Ai observat probabil ca de multe ori, cand telefonul s-a incarcat complet, procentajul bateriei este de 100%, dupa care, brusc scade la 95%. Probabil si tu, ca si mine de altfel, te-ai gandit la faptul ca ceva nu e in regula cu telfonul tau. Afla ca nu e asa. Acest lucru se intampla pentru a nu acumula o tensiune foarte mare pe baterie, tensiune care ar afecta-o.

Mult au prostul obicei de a depasi limita de incarcare. Lucru pe care de altfel l-am facut si eu, pana sa aflu cum stau de fapt lucrurile. Cum poti depasi limita de incarcare? Decupland incarcatorul si cuplandu-l din nou imediat. Procedand astfel, bateria primeste un surplus de sarcina, lucru total neindicat.

In legatura cu bateriile Li-ION ar trebui sa mai stii si un ultim aspect pe care tin sa-l amintesc. Multi isi pun intrebarea daca durata de viata a bateriei creste cand aceasta este tinuta la rece. Daca si tu iti pui astfel de intrebari, te informam de faptul ca temperatura optima pentru pastrarea unei astfel de baterii este de 15 grade Celsius. De asemenea este bine sa stii faptul ca o astfel de baterie trebuie reincarcata periodic, chiar daca nu s-a descarcat pentru ca nu a fost folosita.

Procedeaza in mod corect si informeaza-te in privinta lucrurilor care iti afecteaza buna functionare a telefonului mobil.

0 Shares
You May Also Like