Care sunt semnele ca turbo s-a defectat sau se defecteaza?

Care sunt semnele ca turbo s-a defectat sau se defecteaza?

0 Shares
0
0
0

A detine un autoturism este cu siguranta una dintre cele mai importante necesitati ale persoanei adulte in anul 2021, dat fiind faptul ca avand o masina personala la dispozitie, fiecare se poate deplasa cand si unde doreste.

Din acest motiv, majoritatea celor care cauta sa isi cumpere un autoturism, isi vor indrepta atentia spre vehicule noi sau second hand dar care au o vechime cat mai mica. Aceste masini pot functiona fara probleme si pot satisface toate cerintele soferilor, insa este posibil sa aiba si unele probleme.

De exemplu, o masina second hand care are cativa ani vechime, se poate confrunta cu probleme legate de turbo sau turbocompresor, iar in randurile care urmeaza va aducem la cunostinta unele informatii importante cu privire la aceasta componenta.

Turbo-ul a fost conceput pentru a rezista atata timp cat o face masina, insa turbo-ul poate deveni deteriorat in timp.

Deteriorarea turbo-ului poate fi cauzata de probleme precum:

  • Ulei insuficient in sistem.
  • Un fel de ulei gresit.
  • Varsta si kilometrajul vehiculului auto.
  • Etansari deteriorate (care determina patrunderea uleiului in sistemul de evacuare).

Care sunt semnele unui turbo suflat?

Pot exista o serie de semnale care pot fi asociate cu o defectiune turbo. Cu toate acestea, daca monitorizati indeaproape performantele masinii, puteti observa adesea semnalele de poveste despre cele mai frecvente probleme, si prin urmare, confirmati posibilele probleme de turbo, cu necesitatea unui garaj pentru a efectua apoi un test de diagnostic pentru a identifica radacina problemei.

Cele mai frecvente semnale care ar putea avea un turbo suflat sunt:

  • Masina are pierderi notabile de putere.
  • Accelerarea masinii pare lenta si zgomotoasa.
  • Masina nu mentine cu usurinta viteze mari.
  • De la evacuare este fum.
  • Pe bordul masinii (tabloul de bord) exista o lampa de avarie a motorului.

Poti conduce cu turbo defect?

Cu cat conduceti masina mai mult cu un turbo suflat, cu atat motorul va avea mai multe daune, si prin urmare, va fi mai costisitor de remediat problema, mai ales daca vine vorba despre masini de la producatori de top precum Audi. In acest caz, chiar si o turbosuflanta ieftina Audi va va crea gaura in buget, insa nici reconditionarea nu este mult mai ieftina.

Desi masina se va deplasa cu un turbo defect, ar fi mult mai preferabil sa nu mai conduceti masina si sa o duceti intr-un service auto pentru ca turbo-ul sa fie reparat sau sa fie instalat un turbo nou sau turbo sh. Cu cat turbo-ul defect ramane fara reparatii, cu atat mai multe pot fi cauzate daune motorului masinii.

Ce faceti daca turbo-ul dvs. este suflat?

Odata ce s-a stabilit ca turbo-ul este defect, aveti 2 optiuni. In primul rand, puteti achizitiona un nou turbo si sa il montati. Alternativ, daca doriti sa reduceti costurile, este posibil sa reconditionati turbo-ul pe care il aveti. Bineinteles, de preferat ar trebui sa fie un turbo nou, deoarece acesta va veni cu o garantie mai lunga si va dura mai mult decat un turbo reconditionat.

Dupa cum se poate vedea din problemele evidentiate mai sus, exista o multime de puncte de cautat si de luat in considerare daca descoperiti ca aveti un turbo suflat. Daca banuiti ca este cazul masinii dvs., de preferat ar fi sa mergeti cat mai repede cu aceasta in service.

De-asemenea, este foarte important sa tineti cont de service-ul auto in care va deplasati cu masina. Alegeti un service autorizat, un service in care isi desfasoara activitatea cei mai buni mecanici din oras, un service in care se lucreaza cu piese de cea mai buna calitate, la cel mai atractiv pret de pe piata.

0 Shares
You May Also Like