Care este pretul corect pentru serviciile de contabilitate?

Care este pretul corect pentru serviciile de contabilitate?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, indiferent de faptul ca discutam despre PFA-uri, ONG-uri, SA-uri sau SRL-uri, cei care se ocupa de administrarea acestora trebuie sa isi puna mereu intrebarea, “care este pretul corect pentru serviciile de contabilitate?”, iar raspunsul il vom afla in cele ce urmeaza.

Ei bine, cei care au nevoie de servicii de contabilitate, fie aleg sa opteze pentru serviciile pe care le ofera o firma de contabilitate, fie aleg sa angajeze un contabil pentru afacerea lor.

Atunci cand vine insa vorba despre profesionistii din domeniul contabilitatii, acestia cunosc inca de la inceputul primei intalniri cu un potential client cau cu un potential angajator faptul ca prima intrebare a potentialului client sau a potentialului angajator este “cat ma costa serviciile de contabilitate?”, sau “care este salariul pe care il doriti pentru serviciile dumneavoastra?”.

Tocmai de aceea, atunci cand te intalnesti cu un profesionist contabil, trebuie sa fii relaxat in timpul conversatiei, si trebuie sa asculti cu atentie tot ceea ce acesta iti spune.

Aici este important de precizat faptul ca anumite firme care presteaza servicii de contabilitate au ca si strategie in gasirea unor noi clienti, chiar si acceptarea unor onorarii mai mici la inceput, onorarii care odata cu trecerea timpului vor fi dublate sau triplate chiar daca activitatea lor nu creste semnificativ.

Exista insa si firme de contabilitate care inca de la inceput solicita un anumit onorariu care trebuie sa acopere orele de lucru, insa acest onorariu va ramane neschimbat pe toata durata colaborarii.

In cazul in care discutam despre contabilii care aleg sa se angajeze in cadrul anumitor firme, aici iarasi raspunsurile difera foarte mult in ceea ce priveste intrebarea “cat costa serviciile de contabilitate?”.

Exista deja firme foarte renumite pe piata, firme care au cifre de afaceri foarte mari in ultimii ani si care pot oferi salarii foarte mari, asa ca este evident faptul ca un contabil va solicita un salariu destul de mare pentru serviciile pe care le va presta.

Exista insa si firme mici care doar ce au aparut pe piata, asa ca patronii la randul lor le vor adresa contabililor urmatoarea intrebare:” Cum o sa te pot plati cand nici macar nu am inceput sa castig bani din aceasta afacere?”, asa ca un contabil care alege sa lucreze pentru o firma aflata la inceput de drum, va solicita un salariu mult mai mic.

Ei bine, contabilii care accepta un astfel de loc de munca mai mult ca sigur mai apoi, odata ce vor vedea ca firma va incepe sa aiba succes, vor incepe sa isi renegocieze salariul.

Asadar, ca sa raspundem la intrebarea din titlul articolului, pretul corect pentru serviciile de contabilitate ale unei firme difera foarte mult de la o firma la alta, in functie de diferite aspecte precum cifra de afaceri a firmei, profitul firmei, etc.

In ceea ce priveste salariul unui contabil angajat, acesta poate sa fie mai mic sau mai mare in functie de diferite aspecte precum experienta contabilului de exemplu, insa conteaza foarte mult si alte aspecte importante.

0 Shares
You May Also Like