Cum alegi cea mai buna cuvertura de pat matlasata?

Cum alegi cea mai buna cuvertura de pat matlasata?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand au de gand sa isi cumpere cuverturi de pat, femeile trebuie sa tina cont de mai multe aspecte foarte importante, pentru ca intr-un final sa faca alegerea cea mai buna.

Un prim detaliu care trebuie amintit in acest articol, de care vor tine cont femeile atunci cand isi vor alege cuverturile pentru pat, este reprezentat de marimea acestora. Cuverturile pentru pat perfecte trebuie sa fie cu 10 centimetri mai late si cu 10 centimetri mai lungi decat salteaua patului.

Acest detaliu conteaza foarte mult, insa cu siguranta cel mai important detaliu este reprezentat de calitatea materialelor exterioare ale cuverturilor.

Fiecare isi poate alege cuverturile in functie de preferintele personale, insa in continuarea acestui articol vor fi prezentate cele mai bune materiale si cele mai des folosite pentru confectionarea cuverturilor matlasate.

Aici putem sa amintim in primul rand bumbacul, care este un material foarte confortabil, usor de curatat si cel mai important este un material care lasa pielea sa respire.

Referitor la acest material este foarte important de mentionat faptul ca exista mai multe tipuri de bumbac, precum bumbacul organic, bumbacul egiptean, bumbacul creponat, bumbacul satinat.

Aici este important de mentionat faptul ca bumbacul egiptean este foarte rezistent si ofera foarte mult confort. In schimb, bumbacul cu densitate redusa poate sa cauzeze eritem.

Se pot gasi cuverturi care din bumbac si poliester, iar aceste cuverturi sunt foarte practice, iar acest lucru este oarecum firesc daca stam sa tinem cont de pretul foarte atractiv al acestora. Un alt mare avantaj pe care il au aceste cuverturi este faptul ca se curata foarte usor, dar sunt si moi si fine la atingere.

Flanelul este un alt material care se foloseste pentru confectionarea cuverturilor pentru pat, iar acest material este ideal pentru cuverturile care se folosesc in mod special pe timpul sezonului rece. Cuverturile confectionate din acest material, pe langa faptul ca sunt foarte usor e curatat, sunt si foarte rezistente in timp.

Exista deasemenea si cuverturi din matase, iar acestea la fel ca si cuverturile din bumbac sunt hoperalergice, si au un numar mare de beneficii. Aceste cuverturi din matase sunt foarte elegante si sunt si foarte placute la atingere.

Ei bine, acestea sunt materialele exterioare ale cuverturilor matlasate, insa cu siguranta un rol important il au si materialele interioare ale acestor cuverturi.

Cuverturile matlasate pot sa fie umplute cu bumbac, astfel ca daca acestea au si la exterior bumbac, ele sunt cuverturi 100% din bumbac. Acest material este si calduros dar lasa si pielea sa respire, este rezistent si se curata usor.

Exista cuverturi umplute cu lana, care au preturi ceva mai mari, insa care sunt ideale pentru sezonul rece. Dezavantajul acestora este acela ca lana se curata mai greu si este un material contraindicat persoanelor alergice.

Exista cuverturi umplute cu puful de pasari, in special cu puf de gaste. La fel ca si lana, nici puful de gaste nu este indicat pentru persoanele alergice.

Nu in ultimul rand, exista cuverturi umplute cu materiale sintetice, care sunt atractive din punct de vedere al pretului, si care sunt si hipoalergice.

Ei bine, acestea sunt in mare parte detaliile de care trebuie sa tina cont femeile atunci cand isi aleg cuverturi pentru pat. Cu siguranta insa ele vor mai tine cont si de alte detalii precum culoarea acestora, imprimeul lor si nu in ultimul rand, pretul cuverturilor.

0 Shares
You May Also Like