Avantixx-versus-The-6th-sense
Avantixx versus The 6th sense

Avantixx versus The 6th sense

0 Shares
0
0
0

Avantixx-versus-The-6th-sensePe toate forumurile, in cadrul topic-urilor de profil, troneaza o anume intrebare, aflata pe buzele tuturor, insa ale carei raspunsuri au ramificatii din cele mai profunde, toate menite parca mai mult sa induca in eroare sau sa confuzeze, decat sa ofere o solutie viabila.

“Care este cea mai buna masina de spalat?”, se intreaba utilizatorii, si, empatizand cu acestia, ne vom pune aceeasi intrebare si noi, incercand in cele ce urmeaza sa dam raspunsul potrivit, insa nu unul evaziv, ci acela care sa poata fi la indemana oricarei persoane care tocmai si-a dus masina intr-un service masini de spalat, si nu mai trage speranta ca aceasta va mai fi in vreun fel partial sau total functionala.

Cel mai comercial si usor ne-ar fi sa alegem din multiudinea de modele existente pe piata, 5 review-uri ale celor mai puternice nume in domeniu, sa ne ascundem la adapostul lor si sa le recomandam ca fiind cele mai sigure modele, insa lucrurile nu vor sta chiar asa.

Alegerea unui astfel de produs are la baza un rationament complex si ia in calcul factori importanti, cu implicatii temporale cuantificate intr-un anumit numar de anisori (perioada de garantie acordata unora dintre modele, aceasta fiind diferita in functie de producator). Astfel incat, in ceea ce urmeaza, vom analiza, si mai ales vom compara indeaproape 2 modele de masini de spalat, dupa criterii dintre cele mai diverse: usurinta cu care le vom gasi piese de schimb intr-un service de masini de spalat, eficienta si consumurile, precum si pretul fiecareia, astfel incat lupta sa fie dreapta si sansele egale pentru ambele parti.

Vom pune sub lupa doua produse similare din punct de vedere al pretului iar acesta va fi unul normal, accesibil, proportionat cu caracteristicile tehnice specifice de produs. Ambele modele le vom alege din categoria masinilor de spalat cu incarcare frontala.

Vom avea astfel in coltul rosu Masina de spalat Bosch Avantixx WAQ20460BY, iar in coltul albastru se va pregati de duel modelul AWO/C 81201 S de la Whirlpool. Din punct de vedere al pretului, ambele se pozitioneaza in jurul sumei de 2000 ron, asadar nu avem niciun criteriu de departajare aici. La cantarul oficial, prealabil disputarii partidei, modelul Whirlpool  AWO/C 81201 S a inregistrat o greutate de 76 de kilograme, pe cand contra-candidata a fost, evident mai “slabuta”, acul cantarului inclinand catre valoarea de 66 de kilograme.

Din punct de vedere al usurintei cu care am putea gasi piesele de schimb necesare, precum si personalul specializat pentru astfel de interventii, uitandu-ne pe site-ul www.reparatiimasinidespalat.ro, unde ii regasim pe profesionistii interventiilor in domeniul masinilor de spalat, observam ca produsele pot fi lasate cu incredere in service spre reparare, iar piesele sunt aproape majoritar prezente in stoc, in permanenta. Alegerea noastra fiind justificata, mergem mai departe si ne indreptam atentia spre criteriile care ar putea face diferenta dintre cele doua produse.

Et voila! Inca de la o prima privire aruncata asupra produselor, constatam urmatoarele: Avantixx WAQ20460BY de la Bosch are o capacitate de incarcare de 7 kg si un numar de 1000 de rotatii pe minut, pe cand concurenta are o capacitate de incarcare de 8 kilograme si un numar de 1200 de rotatii pe minut.

Cu toate acestea, cel dintai exemplu este incadrat mai bine din punct de vedere al eficientei energetice, si anume in clasa A+++, in timp ce AWO/C 81201 S de la Whirlpool are atasate doar doua semne specifice adunarii, corelate cu prima litera din alfabet. Insa se pare ca Whirlpool reuseste sa se repozitioneze in ring datorita tehnologiei unice al saselea simt, care, cu ajutorul unor senzori, masoara, adapteaza si distribuie greutatea incarcaturii, astfel incat masina sa poate functiona fara probleme indiferent de solicitare. Acest lucru pare sa se reflecte in consumul redus de apa si in cel de energie, mai ales ca modelul are in grila sa de programe si aceasta optiune, si anume programul pentru reducere eficienta a energiei.

Daca tot am ajuns la programe, ei bine cei de la Bosch se lauda cu cele special create pentru camasi si tesaturi sensibile, cu programul pentru tesaturi voluminoase, pentru materiale delicate sau matase, cu programul de spalare rapida de 15 minute, cu programul antisifonare si cu cel de clatire suplimentara. Similar se petrece si in cazul modelului cu al saselea simt, acesta avand pe langa acestea inca doua programe ce se dovedesc a fi utile: spalarea manuala si programul mix.

Dintre optiunile ce fac din fiecare produs unul deosebit, punctam faptul ca Bosch Avantixx WAQ20460BY se lauda cu sistemele Wave Drum, cu capacitatea de detectare automata a spumei reziduale, cu un sistem de protectie asigurata in cazul copiilor si cu indicatorul de semnalizare in cazul supradozarii cu detergent. Smart display-ul, programul Super Eco, optiunile legate de timp, temperatura sau de modul de curatare, se adauga pe langa cele expuse anterior, grilei de optiuni detinuta de catre modelul Whirlpool.

Din punct de vedere al dimensiunilor, Whirlpool  AWO/C 81201 S masoara o inaltime de 85 centimetri, 60 de centimetri lungime si 60 centimetri adancime, in timp ce  Bosch Avantixx WAQ20460BY masoara 84,3 centimetri inaltime, 59,8 centimetri lungime si 55 centimetri adancime, deci exista similitudini si la acest nivel. In cele din urma, privitor la nivelul de zgomot, putem spune ca ambele masini de spalat sunt din clasa masinilor de spalat silentioase,  pozitionandu-se sub nivelul de 75 db in cazul programului de centrifugare.

Poate atunci cand ne alegem masina de spalat ar fi indicat ca prin procedeul excluderii sa ajungem la o lista redusa de modele asupra carora ne-am indrepta in mod normal atentia. O astfel de paralela facuta intre modele se poate dovedi a fi un real ajutor.

Rationamentul si algoritmul exprimat de catre noi, poate fi perceput doar ca si exemplu. Fiecare este liber sa aleaga modelele dupa bunul plac. Ce incercam practic sa spunem, este faptul ca toate masinile de spalat par a fi asemenatoare, insa numai in urma studierii acestora din toate punctele de vedere, vom putea face cu adevarat alegerea cea mai potrivita.

Alte stiri actuale :

1. SETeMa unveils high speed fabric washing machine
2. My Washing Machine Is All Washed Up
3. 6 Tips To Wash Clothes In Washing Machine
4. Half of men can’t use a washing machine properly and a quarter can’t even figure out how to switch it on

0 Shares
You May Also Like