Avantajele pe care castile wireless le ofera

Avantajele pe care castile wireless le ofera

0 Shares
0
0
0

O pereche de casti wireless ofera o serie de avantaje considerabile si foarte importante in primul rand in ceea ce priveste confortul. De multe ori, castile sunt purtate in timp ce te uiti la televizor sau asculti muzica timp de multe ore.

Prin urmare, este important ca aceste casti sunt confortabile si chiar si dupa utilizare prelungita nu e strica, putand fi folosite mult timp.

Cel mai bine este sa incercati mai multe modele inainte de a cumpara, deoarece, in afara de variantele inchise, exista si dispozitive semi-deschise sau deschise.

Familiarizati-va cu diferitele materiale pentru pernele pentru urechi: vrei silicon, plastic sau un material ceva mai fin, cum ar fi pielea naturala. Practic, este recomandabil sa citesti in ceea ce priveste confortul si experienta altor cumparatori. Daca majoritatea descriu confortul bun la purtare, probabil ca te vei obisnui cu materialul pe masura ce il porti.

Daca vrei sa cumperi casti cu infrarosu, este recomandat sa obtii informatii in avans despre oferta existenta.

In comparatie directa cu castile cu fir, modelele IR au avantajul de a oferi o mai mare libertate de miscare. In plus, nu exista riscul ca firul prea lung de la dispozitiv si pana la urechi sa impuna pericole in calatorii. Nu exista noduri enervante, care trebuie descurcate laborios inainte de fiecare utilizare. Cu toate acestea, calitatea sunetului versiunilor cu fir este mai buna decat la castile IR. In plus, variantele cu cablu nu au nevoie de baterii sau acumulatori reincarcabili, deoarece isi primesc energia direct de la dispozitivul propriu-zis.

Daca va intereseaza castile wireless, exista si alte tehnologii in afara de tehnologia IR. Practic, exista casti fara fir cu tehnologie Bluetooth.

Pentru castile radio, semnalul este transmis fie analog prin tehnologia IR deja descrisa, fie folosind un emitator special. In plus, exista si casti digitale fara fir.

Dupa cum am mentionat mai sus, trebuie sa existe un contact vizual permanent intre statia de transmisie si casti in timpul transmisiei IR. In consecinta, libertatea de miscare este destul de limitata aici.

De asemenea, trebuie sa va asteptati si la faptul ca aceste casti IR produc un zgomot de fundal. Desi calitatea sunetului castilor IR a fost imbunatatita de inovatiile tehnice din ultimii ani, totusi nu corespunde calitatii variantelor cu fir.

Va puteti bucura de o calitate mai buna a sunetului cu castile radio digitale, deoarece cu acest tip de transmisie nu exista zgomot de fond. In plus, dispozitivele digitale nu sunt la fel de susceptibile la interferente ca modelele IR analogice.

Castile bluetooth sunt mult mai calitative decat cele IR. Din nou, nu exista zgomot de fond, iar calitatea sunetului este de obicei foarte buna. Pentru castile Bluetooth, compatibilitatea trebuie sa fie asigurata, deoarece transmitatorul trebuie sa aiba si tehnologie Bluetooth pentru a o folosi cu castile. Multe smartphone-uri sunt echipate cu functia Bluetooth, dar este rar intalnita la televizoare sau sisteme hi-fi. Prin urmare, inainte de a cumpara, asigurati-va ca dispozitivul este compatibil cu castile dorite pentru a le putea folosi.

 

0 Shares
You May Also Like