Argintul 925 este cel pe care trebuie sa il alegi

0 Shares
0
0
0

O mica parte din oameni cunosc detaliile despre inscriptia 925 de pe obiectele din argint. Aceasta se intalneste majoritar la bijuterii si semnifica procesul de fabricatie a obiectului. Totusi, inscriptia poate fi si falsificata, lucru ce duce la achitionarea unui fals in locul unui obiect din argint masiv. Argintul 925 este cel pe care trebuie sa il alegi.

Daca nu ai cumparat inca un alt obiect in afara bijuteriilor din argint, e timpul sa arunci o privire pe acest articol si sa descoperi cum nu trebuie sa cazi prada falsurilor si preturilor mici. Simbolul de 925 reprezinta procesul folosit la fabricarea obiectului, oricare ar fi acesta.

Argintul este un metal moale si se gaseste in stare naturala in proportie de 99,9% puritate. Din el nu se pot crea bijuteriile, ci doar prin amestecarea sa cu alte aliaje metalice. Pentru a obtine o bijuterie din argint 925 este necesar 92,5% argint pur si restul de 7,5% alte aliaje metalice.

Inscriptia de 925 vine de la concentratia argintului regasita in confectionarea obiectului pe care il vei cumpara. Aceasta inscriptie se poate falsifica foarte usor, iar de cele mai multe ori nu poti stii sigur daca ceea ce ai cumparat este chiar din argint. Primul test pe care il poti face pentru a descoperi daca este argint sau nu, este sa il atragi cu un magnet. Argintul 925 nu poate fi atras de magneti, asadar atunci cand cumperi poti face acest mic test pentru a te asigura ca platesti pentru original.

Bijuteriile si orice alte obiecte din argint masiv nu sunt ieftine! Preturile mici atrag multi cumparatori, insa despre calitate nu poate fi vorba. Argintul 925 este cel pe care trebuie sa il alegi si nu falsul! Acidul azotiv aplicat pe argint este o alta modalitate prin care poti observa daca este fals sau nu. Nu va exista nicio reactie a argintului daca este masiv, iar daca se inverzeste, inapoiaza-l pentru ca este doar suflat in argint sau contine o mica parte.

Metalul pretios are si un pret pe masura. Daca totusi iti doresti sa faci un cadou special format dintr-o bijuterie din argint 925 sau un obiect decorativ, le poti comanda de pe site-ul argintart.ro. Site-ul cuprinde bijuterii, tacamuri, vesela si obiecte decorative pe care le poti comanda, toate din argint masiv. De asemenea, ai la dispozitie si obiecte gravate manual, obiecte care vor reprezenta un cadou deosebit pentru cineva apropiat.

Inainte de a achizitiona un obiect sau o bijuterie din argint cu inscriptia 925, il poti testa cu usurinta prin metodele de mai sus. Daca pretul este scazut, cu siguranta obiectul respectiv nu este din argint.

Atunci cand faci un cadou sau vrei sa impresionezi pe cineva, alege doar calitatea si nu cantitatea! Argintul 925 este cel pe care trebuie sa il alegi, ori de cate ori vei dori sa faci un dar sau sa achizitionezi o decoratiune pentru propriul rasfat. Site-ul argintart.ro te asteapta la cumparaturi!

0 Shares
You May Also Like