Amiens-Franta-acasa-la-Jules-Verne
Amiens/ Franta – acasa la Jules Verne

Amiens/ Franta – acasa la Jules Verne

0 Shares
0
0
0

Amiens-Franta-acasa-la-Jules-Verne

Indragit pentru operele sale stiintifico-fantastice, precum “Optzeci de zile in jurul lumii”, “Calatorie in centrul pamantului” sau “Douazeci de leghe sub mari”, Jules Verne s-a nascut la 8 februarie 1828 in Nantes, Franta si s-a stins din viata in orasul Amiens, la 24 martie 1905.

Remarcandu-se prin maniera in carea imbinat literatura de aventuri cu cea science-fiction si fantastique, Jules Verne a captivat prin romanele sale, motiv pentru care povestile acestora au fost ecranizate.

In casuta sa din orasul Amiens, situate pe strada Rue Charles Dubois Nr. 1 vizitatorii pot vizita camera de studiu a scriitorului, situata la al doilea etaj. Casuta este construita din caramizi rosii, iar la primul etaj se aflau dormitoarele la care se putea ajunge prin intermediul unei scari in forma de spirala.

In sala de mese a casei memoriale Jules Verne s-a pastrat pana astazi decorul original si mobilierul neo-gotic, acesta fiind locul unde scriitorul servea masa alaturi de sotia sa, Honorine Verne. In salon se pot admira fotografii ce ilustreaza lumea din perioada scriitorului, cat si tablouri cu portrete ale familiei Verne, precum ale tatalui scriitorului si ale mamei sale.

Al doilea etaj poate fi considerat presarat de suprize pentru cei care iubesc opera scriitorului francez, astfel incat aici se afla o librarie cu aproximativ 12 mii de lucrari, carea au reprezentat sursa de inspiratie a romanelor sale.

Astfel, in orasul Amiens va veti simti cu siguranta acasa la Jules Verne, iar la etajul al doilea al locuintei sale veti putea admira lucrari ale lui Shakespeare, Montaigne sau Dickens. In camera sa dedicata scrierilor, care se intampla sa fie si cea mai mica camera din locuinta sa, se mai pot vedea astazi un pat de fier ce servea odihnei intre scrieri, un fotoliu din piele, biroul, globul pamantesc cat si cele 2 penare si creionul mecanic.

Alaturi de casa memoriala a lui Jules Verne, orasul Amiens ofera vizitatorilor atractii turistice de care cu greu se vor desparti. Astfel, pe malul raului Somme se afla Catedrala Notre Dame din Amiens, ce se remarca printr-un stil arhitectural unic si prin sculpturile sale, unele dintre acestea datand din secolul al XIII-lea.

La o distanta de doar cateva minute de Catedrala Notre Dame din Amiens se afla Gradinile Plutitoare, ce reprezinta locul ideal pentru a va plimba in natura. Pentru a vizita Gradinile Plutitoare din Amiens se pot folosi barcutele care circula incepand cu data de 1 aprlie pana pe 31 octombrie.

0 Shares
You May Also Like