WMS - Point Logistix
WMS – Point Logistix

Alegerea unui nou sistem WMS

0 Shares
0
0
0

666 de milioane de rezultate – aceasta este cifra returnata de Google la o cautare simpla pentru “warehouse management system”. Este, astfel, de la sine inteles de ce in multitudinea de date existenta online pe acest subiect alegerea unui sistem nou de management al depozitului nu va fi o alegere pe care sa o faci cu o simpla cautare pe Google si putin studiu! E clar ca internetul va fi un punct de pornire si in acest demers, ca in multe altele, insa nu singurul instrument de care o companie va trebuie sa tina cont in alegerea unui WMS.

Internetul

Internetul chiar ajuta! Poti incepe prin gasirea unei liste lungi de provideri de sisteme WMS, din care sa ii elimi apoi pe cei mai putin relevanti pentru cautare. Unii se vor lauda ca sunt numarul 1 in materie de distributie de medicamente, de pilda, dar pentru o companie care activeaza in fashion acest lucru nu va insemna prea mult.

sursele pe print

Cauta in revistele de specialitate pe domeniile trade si suplly chain. Acestea contin multe articole utile si reclame pentru WMS-uri. Daca un dezvoltator WMS isi promoveaza produsul intr-o revista de business inseamna ca simte ca acela este targetul caruia i se adreseaza.
Citeste cu atentie orice articol pe aceasta tema, chiar daca nu te gandesti la un WMS anume deocamdata. Autorii care scriu pe aceste teme au experienta necesara pentru a face comparatii si analize ale acestui segment de piata.

Discutiile cu colegii

In mod cert cunosti persoane care lucreaza in domenii similare. Poti obtine de la acestia informatii utile despre WMS-ul pe care il utilizeaza compania lor si despre cat de satisfacuti sunt de modul in care acesta lucreaza, ce caracteristici si-ar dori sa aiba in plus, daca au avut sau nu parte de sprijinul dorit, daca se gandesc sau nu la o schimbare de sistem sau daca au deja un alt sistem WMS in minte.

Discutiile cu angajatii noi

Persoanele angajate de curand au venit cel mai probabil de la firme din acelasi domeniu sau de pe pozitii similare, ca sa nu spunem chiar de la concurenta. Afla daca au lucrat cu un WMS, care a fost acesta, ce caracteristici ale unui astfel de sistem au fost benefice si ce nu era in regula cu respectivul WMS.
Comentariile si opiniile unei astfel de persoane pot cantari mult intr-o alegere, mai ales integrate intr-un context mai amplu.

pretul nu este neaparat un argument

Vei afla in curand ca unele sisteme WMS sunt foarte scumpe. Daca ele par sa iti raspunda nevoilor din alte puncte de vedere, pastreaza-le pe lista! E posibil sa aiba costuri ulterioare mai mici, sau sa ofere o valoare care sa conteze mai mult decat costurile. Probabil ca ceilalti clienti ai lor au avut motive bune atunci cand le-au ales! Cauta un provider de software WMS al carui portofoliu sa includa nume mari si dupa care te poti ghida atunci cand cauti calitatea.
Un software WMS de top, asa cum este Crosspoint, oferit de Point Logistix are o lista lunga si importanta de clienti din toate domeniile, si in plus la Pointlogistix.ro vei putea gasi studii de caz privind implementarea sistemului Crosspoint. Analizand aceste implementari de succes vei afla daca solutia este una potrivita si pentru business-ul tau.

0 Shares
You May Also Like