Alcala-de-Henares-Spania-acasa-la-Miguel-Cervantes

Alcala de Henares Spania – acasa la Miguel Cervantes

0 Shares
0
0
0

Alcala-de-Henares-Spania-acasa-la-Miguel-CervantesNascut la data de 29 septembrie 1547, Migeul de Cervantes Saavedra a cucerit cititorii timp de secole cu operele sale exceptionale, motiv pentru care este considerat un simbol al literaturii spaniole. Stins din viata la data de 22 aprilie 1616 in Madrid, Miguel Cervantes a lasat mostenire o valoroasa opera, din care cea mai cunoscuta creatie este “Don Quijote de la Mancha”.

Acesta este un roman apreciat ca fiind o capodopera a literaturii spaniole, motiv pentru care este astazi una dintre cele mai traduse opere din intreaga lume. Daca va intrebati cum este sa mergeti acasa la Miguel Cervantes si sa pasiti pe urmele acestui dramaturg, poet si romancier spaniol, tot ce trebuie sa faceti este sa vizitati orasul Alcala de Henares pentru a afla.

Casa memoriala a lui Cervantes este o dovada a arhitecturii castelane specifice secolului al XVI-lea, fiind casa in care s-a nascut romancierul in anul 1547. De asemenea, aceasta a fost restaurata in anul 1956, pentru a ilustra astazi locuinta unei familii bogate din secolul al XVI-lea.

Fiind posibila vizitarea gratuita a acestui muzeu memorial, care se afla la numarul 48, vizitatorii vor putea admira mai multe dependinte, cat si mobilier vechi si obiecte valoroase, ce ilustreaza stilul de viata specific acelor vremuri. Astfel, atat bucataria, cat si salonul, budoarul, sufrageria, sala femeilor si biroul chirurgului, tatal romancierului fiind chirurg, oglindesc o imagine clara a farmecului epocii lui Cervantes.

Numeroasele carti pe care le veti intalni acasa la Cervantes in Alcala de Henares, documente si alte piese permit vizitatorilor sai sa cunoasca mai multe informatii despre romancier. La etajul superior al locuintei se afla saloanele si camerele, aceasta casa adapostind toate operele lui Cervantes si prima editie a romanului sau ce a fost publicat in anul 1605.

Fiind un oras a carui istorie este legata de prezenta romancierului Cervantes, in Alcala de Henares se afla obiective ce ii poarta numele, precum este Piata Cervantes din Alcala, aceasta fiind centrul istoric al orasului. In mijlocul pietii ce dispune de o suprafata de 16.000 metri patrati se afla Monumentul lui Cervantes, care a fost consturit in anul 1879 de catre sculptorul italian Carlo Nicoli.

Totodata, la intersectiile drumurilor se afla numeroase statui ale lui Don Quijote. Pentru ca nu se poate sa mergeti acasa la Cervantes fara sa gustati cunoscutele mancaruri ale lui Don Quijote, incepand cu anul 1997 sunt organizate in oras de catre Primarie Zilele Gastronomiei lui Cervantes. Aceste specialitati culinare pot fi servite si in restaurantele si tavernele din Alcala.

Alaturi de Casa Memoriala a lui Cervantes, un alt obiectiv important din Alcala de Henares este Catedrala, cunoscuta sunt denumirea de Catedrala Sfintilor Copii. Aceasta a fost construita incepand cu anul 1497 si pana in anul 1514, iar in anul 1904 a fost declarata monument national.
Impresionand prin stilul Isabelin Gothic, este una dintre cele doua biserici din lume ce poarta numele de “Judiciara”, motiv pentru care preotii care slujesc aici trebuie sa poarte titlul de “Doctor in Teologie”.

Astfel, Alcala de Henares este un oras deosebit din Spania, ce ofera persoanelor cucerite de aventurile lui Don Quijote sa cunoasca locul natal la creatorului acestui personaj memorabil din literatura spaniola.

0 Shares
You May Also Like