Afinul-rosu-o-sursa-de-vitamine-pentru-sanatate
Afinul rosu o sursa de vitamine pentru sanatate

Afinul rosu o sursa de vitamine pentru sanatate

0 Shares
0
0
0

Afinul-rosu-o-sursa-de-vitamine-pentru-sanatateStim ca pentru sanatatea noastra trebuie sa consumam cat mai multe fructe si legume. Uneori, ni se intampla sa descoperim ca unele fructe de care nu stim prea multe sa aiba foarte multe benefcii asupra sanatatii noastre, asa cum sunt fructele de afin rosu.

Merisorul este unul din fructele despre care nu stim foarte multe, dar care este extrem de sanatos si benefic pentru organismul nostru. Este o planta care creste in salbaticie, in zonele de munte.

Datorita compozitiei sale, afinul rosu sau merisorul, cum i se mai spune, a reprezentat baza a numeroase studii. Toate acestea au confirmat si demonstrat ca aceste fructe sunt extrem de benefice pentru organismul nostru, in special in tratatrea bolilor tractului urinar.

Numit si insulina verde, afinul rosu este o sursa bogata de antioxidanti si substante nutritive. Aceste fructe protejeaza organismul impotriva bolilor cronice si previn infectiile.

Suntem constienti ca fructele de afin rosu sunt sanatoase, insa multi dintre noi nu stiu ca si frunzele de afin au proprietati benefice pentru organism, si ca poti prepara diferite ceaiuri si infuzii pentru a trata diverse afectiuni.Din frunzele de afin rosu poti prepara un ceai, dintr-un amestec de frunze si fructe uscate. Acest ceai este recomandat persoanelor cu diabet, dar si celor obeze.

De asemenea poti prepara un decot, prin fierberea unei cantitati egale de fructe si frunze. Acest preparat are proprietati astringente si antibiotice, sau poate fi folosit extern pentru a trata faringite, afte sau stomatite.

Sucul de afine este recomandat persoanelor care sufera de infectii urinare, substantele acestor fructe anihiland principalele bacterii care cauzeaza acest gen de infectii.

Merisoarele au un nivel ridicat de vitamina A si C. In combinatie cu pigmentul antocianina, imbunatatesc acuitatea vizuala si circulatia sangelui la nivelul ochilor si sistemului nervos. De asemenea, previn si sunt un real ajutor in tratarea unor boli de ochi. Datorita continutului mare de nutrienti, aceste fructe sunt eficiente impotriva oboselii ochilor.

De fiecare data cand avem probleme de sanatate ar trebui sa incercam remediile naturiste. Faptul ca bunicii nostri au fost atat de sanatosi ne demonstreaza faptul ca natura este aliatul nostru. Simplele probleme de sanatate nu trebuie tratate cu o fuga la farmacie. De cele mai multe ori un ceai, sau consumul regulat de anumite fructe ne poate ajuta sa remediem acele probleme.

Afinul rosu este un fruct minune care are atat de multe beneficii, ne ajuta sa prevenim anumite boli si ne scapa de infectii. In anumite cazuri acesta ne poate ajuta mai mult decat o pastila de la farmacie. Ar trebui sa imbratisam beneficiile oferite de natura, sa prevenim problemele de sanatate cu o alimentatie adecvata cu multe fructe si legume, si sa ne tratam folosind remediile naturiste.

S.C. Renard Olunden S.R.L.
FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341
Phone: 0740.393.238

0 Shares
You May Also Like