5-activitati-de-care-copilul-tau-nu-se-va-plictisi-niciodata

5 activitati de care copilul tau nu se va plictisi niciodata

0 Shares
0
0
0

5-activitati-de-care-copilul-tau-nu-se-va-plictisi-niciodataMeseria de parinte este singura meserie din lume pe care trebuie sa o inveti singur si pe drumul caruia pasii desi uneori  iti sunt tumultuosi mereu sunt placuti si plini de impliniri.

Din pacate sa fii parinte nu este intotdeauna un lucru usor, copii crescl, iar  fiecare varsta are  tipul sau de greutati, insa una dintre cele mai comune probleme cu care se intalnesc parintii este plictiseala copiilor, care se instaleaza uneori mult prea rapid.

 

Niciun parinte nu poate spune ca nu a intampinat acel moment in care copilul s-a plictisit de jucarii si este morocanos pentru ca nu stie ce sa faca. Pentru astfel de momente, iata 10 activitati de care copilul tau nu se va plictisi niciodata.

1. Pirati in cautarea comorii – Pentru aceasta activitate nu este nevoie decat sa ascundeti prin casa diferinte indicii care sa il conduca pe cel mic catre gasirea ,, cufarului de aur” in care se afla comoara mult asteptata. Pentru ,, comoara” nu este necesar sa aveti decat o cutie in care sa puneti diverse dulciuri preferate ale micutului si , de ce nu, una din gustarile preferate sau chiar un obiect pe care nu are voie sa il foloseasca prea des, de pilda tableta sau telefonul mobil.

2. Personaje de poveste- orice copil are cate o poveste preferata si cate un personaj pe care sa il indrageasca, asadar pentru acest joc este necesar sa va implicati si dumneavoastra, pentru a face totul mai activ.

Aveti nevoie de numele personajelor preferate ale micutului pe care sa le scrieti pe mai multe hartiute cu ajutorul caruia veti organiza o extragere iar biletelul castigator va desemna personajul pe care dumneavoastra sau copilul trebuie sa il interpretati.

Povestile se vor combina intr-un mod interesant, iar modul unic in care se va desfasura activitatea il va intretine cu siguranta pe cel mic, doar Alba ca Zapada nu sta de vorba in fiecare cu simpaticul om de zapada Olaf.

3. Scaunelul muzical- pentru acest joc nu cred ca mai este nevoie de nici un fel de descriere. Participati cu totii la acest joc, scoateti in centrul camerei scaunele sau pernute si lasati muzica preferata sa cante.

Atunci cand opriti muzica, fiecare membru  trebuie sa se aseze pe un scaun. La runda urmatoare, puneti unul din scaune deoparte, astfel incat sa fie mai multi oameni decat scaune,  iar la runda urmatoare, mai puneti deoparte un scaun, si tot asa, pana cand in joc ramane o singura persoana- castigatorul.

4. Concursul de dans- pentru aceasta activitate implicati de asemenea toti membrii din familie, scoateti masina  baloane de sapun, aduceti laptopul si pregatiti-va pentru un adevarat show. Lasati baloanele de sapun sa intretina atmosfera, alegeti muzica preferata si incepeti sa dansati alaturi de cel mic, urmand ca un parinte sa fie in juriu si sa desemneze un castigator. Nu stiu de ce, insa presimt ca intotdeauna cel mic va fi cel triumfator.

5. Statuile- in final am lasat cel mai amuzant joc la final. Adunati prietenii celui mic sau doar membrii familiei, puneti o piesa cunoscuta de toti si incepeti sa dansati in nestire pana cand, brusc, muzica se va opri iar toti participati trebuie sa ramana fix in pozitia in care linistea lasata deodata i-a prins. Cel care va rade primul sau se va misca primul este eliminat!

A fi parinte este cea mai frumoasa si complexa eperienta din viata unui om si indiferent de cat de greu  este uneori, in final, mandria si iubirea pentru copii pot sterge cu buretele intr-o clipita tot ceea ce a fost greu.

0 Shares
You May Also Like