3-lucruri-despre-intretinerea-masinii

3 lucruri despre intretinerea masinii

0 Shares
0
0
0

3-lucruri-despre-intretinerea-masiniiMasinile astazi nu mai sunt doar obiecte care ne ajuta sa ne deplasam mai repede, care ne feresc de vreme proasta si ne duc la destinatie uscati, reprezinta o parte din cultura noastra, de fapt au o cultura proprie, iar desi le folosim zilnic si depindem de ele, multi dintre noi nu stiu cum functioneza sau care este istoria lor.

In continuare o sa iti prezint cateva lucruri interesante si utile despre masini.

1. Bateriile auto sunt un subiect care pentru multi soferi inseamna doar frustrare si nervi cand se termina. Cu aceasta ocazie sa stii ca in Iasi gasesti baterii auto in Selgros.

Bateriile hibride sunt considerate de multi ca scumpe, insa sunt foarte durabila, pot tine pana la 10 ani, sau 500.000 de kilometri, acest tip de baterie este si foarte prietenoasa cu mediul, fiind reciclabila. Un lucru bine de stiut data viitoare cand esti in cautare de baterii auto.

2. In fiecare se fac aproximativ 900 de milioane de schimburi de ulei, asta doar in Statele Unite, unde fiecare sofer conduce anual aproximativ 16.000 de kilometri, iar schimbul de ulei se face la fiecare 5000 de kilometri parcursi.

In functie de masina si model, fiecare are nevoie de o cantitate diferita, intr-un singur an, americanii folosesc aproximativ 5 miliarde de litri de ulei. La noi in tara se conduce mai putin (nu avem autostrazi) dar chiar si asa uleiul folosit anual este considerabil. Din fericire, majoritatea uleiului folosit este reciclat.

3. In fiecare masina exista 6 lichide vitale. Nu doar uleiul se schimba, toate aceste lichide necesita intretinere si trebuie schimbate regulat.

  • uleiul de motor
  • lichidul de frana
  • lichidul de racire
  • lichidul de transmisie
  • lichidul pentru servodirectie
  • lichidul pentru parbrize, da, si acesta este important
Selgros Iasi
Produse alimentare si nealimentare
Soseaua Nicolina nr. 57A Iasi,
700711, RO
Tel: 0232 306 000
Fax 0232 306 199
0 Shares
You May Also Like