Vrei o solutie practica sau parfumata pentru bradul de Craciun?

Vrei o solutie practica sau parfumata pentru bradul de Craciun?

0 Shares
0
0
0

O data cu apropierea perioadei sarbatorilor de iarna, te confrunti din nou cu intrebarea: ce brad de Craciun sa alegi? Aceasta poate fi o problema, mai ales daca toata lumea are o viziune diferita asupra aspectului bradului, poate cel mai important simbol al Craciunului.

Din fericire, nu exista atat de multe optiuni. Bradul artificial este mai modern si cu siguranta mai durabil. Un pom mai practic si in acelasi timp mai economic intr-un suport.

Dar ce spui despre un conifer proaspat, direct din padure, care va mirosi in locuinta ta cu o intensitate foarte mare. Dar cel mai important lucru in luarea deciziei este sentimentul personal, asa ca alege un pom de Craciun pentru a acorda atmosfera potrivita a sarbatorilor de Craciun in casa ta.

Alege o solutie practica

Ofertele de brazi artificiali online au multe avantaje. Principalul avantaj este ca nu ii cad acele si, prin urmare, nu trebuie sa cureti nimic de pe covor. Un alt avantaj este depozitarea usoara si durata de valabilitate lunga.

Il poti ascunde oricand dupa Craciun si il poti folosi din nou de Craciunul viitor. Dezavantajul majoritatii pomilor de Craciun artificiali este aspectul lor oarecum nefiresc. Un alt dezavantaj este ca nu miroase. Pomul artificial este, de asemenea, popular, deoarece este considerat mai ecologic, dar aceasta viziune are multe puncte slabe.

La prima vedere, achizitionarea unui copac artificial salveaza padurea de taierea inutila. Dar asta e putin diferit.  Atunci cand se efectueaza interventii educationale in paduri, trebuie pur si simplu taiati o serie de copaci frumosi, deci aceasta metoda de opresiune este cu adevarat de prisos.

In plus, materialele plastice produse din petrol sunt utilizate in general la producerea modelelor artificiale, iar la sfarsitul duratei lor de viata reprezinta o povara asupra mediului, pentru ca este dificil de reciclat.

Bradul parfumat

Cele mai frecvente tipuri de pomi de Craciun sunt molizii si pinii.  Cele mai vandute si cele mai populare sunt exemplarele de 175 pana la 200 cm inaltime. Fie ca alegi un pom de Craciun in avans, fie ca iti lasi achizitia pana in ultimul moment, alege de obicei dintre pini, molizi si brazi, care au fost sculptati in pepiniere forestiere sau in plantatii speciale cam in acelasi timp (uneori la inceputul lunii decembrie).

Cu toate acestea, prospetimea copacilor individuali afecteaza semnificativ modul in care au fost depozitati – ar trebui sa fie, daca este posibil, in frig si intuneric, de preferinta cu trunchiurile scufundate in apa, astfel incat sa aiba suficienta umiditate si sa nu inceapa sa se ofileasca.

Asadar, cand mergi la piata pentru a-ti alege „bradul” de Craciun, fii atent daca are o culoare verde proaspata si ace stralucitoare, care nu se rup sau nu cad cand sunt atinse. Mugurii de pe crengute ar trebui sa fie lipiti de ramuri. In caz contrar, ar fi bine sa te razgandesti si sa cauti in alta parte – un brad uscat va face mai multa mizerie decat bucurie in apartament si nu va dura pana in ajunul Craciunului.

0 Shares
You May Also Like