Unde se instaleaza un termostat de camera si cum il reglezi

Unde se instaleaza un termostat de camera si cum il reglezi?

0 Shares
0
0
0

Pentru ca un termostat Salus Controls sa functioneze, senzorul acestuia trebuie instalat la locul potrivit. Pentru un termostat de camera care controleaza incalzirea in toata casa, este deci important sa gasesti o locatie care sa reflecte cel mai bine temperatura generala a casei.

De asemenea, evita locurile expuse la o sursa de caldura, curenti sau lumina directa a soarelui.

Trebuie evitate locurile in care aerul circula putin sau inchis. Prin urmare, termostatul nu trebuie sa fie langa o sursa de lumina, langa o fereastra, pe un perete expus la soare sau langa un semineu. Pentru a face bine, cel mai bine este sa plasezi termostatul de camera in camera de zi principala a unei locuinte. Trebuie instalat la cel putin 1,50 m de sol si sa nu fie ascuns in spatele unei piese de mobilier sau a unei usi.

Exista si termostate care pot controla mai multe zone sau incaperi. In fiecare zona va fi amplasata o sonda. Termostatul va controla apoi direct caloriferele insarcinate cu incalzirea pentru acest sector. Pentru aceasta, va fi necesar sa instalezi capete termostatice compatibile sau calorifere conectate. Solicita sfatul unui profesionist pentru o oferta corecta.

Cum sa-ti reglezi termostatul in functie de camere?

Setarea unui termostat este extrem de importanta. Intr-adevar, scaderea temperaturii incalzirii acestuia cu 1°C face posibila reducerea facturii la energie cu 7%. Mai mult, nu toate camerele trebuie incalzite la aceeasi temperatura, sau chiar toata ziua. Pentru ca termostatul tau programabil sa functioneze optim, asigurati-te ca setezi:

  • temperatura zilei

Dupa ce pleci la serviciu, poti seta termostatul la 16°C. Aceasta temperatura va fi mai mult decat suficienta pentru a reveni la 20°C odata ce ziua ta va termina. Daca locuinta ta este prost izolata, poate fi necesar sa setezi termostatul la o valoare mai mare pentru a garanta confortul termic in caz de frig sau vant extrem.

  • temperatura de noapte

Pentru a te ajuta sa adormi, dar si pentru a-ti oferi o trezire placuta, temperatura termostatului tau trebuie sa creasca la 17°C in timpul noptii. In mod ideal, programeaza termostatul sa scada temperatura camerei la aproximativ 30 de minute dupa ce te culci. Instalat perfect sub plapuma, nu vei simti schimbarea.

Daca ai un termostat care controleaza direct caloriferele, atunci poti aplica o setare personalizata pentru fiecare camera:

  • Dormitor: 17°C zi si noapte (dormitorul copiilor, la randul sau, poate fi in jur de 18 sau 19°C);
  • Baie: 22°C cand este folosita;
  • Camere de zi (living, sufragerie): intre 19°C si 21°C cand esti acolo;
  • Bucatarie: 18°C, poti chiar sa mergi la 17°C cand cuptorul functioneaza.

In plus, daca esti plecat mai mult de 24 de ore, mentinerea unei temperaturi intre 12 si 14°C va preveni in mare masura deteriorarea cauzata de frig asupra interiorului tau.

Pentru ca un termostat sa functioneze perfect, trebuie sa te asiguri ca este instalat la locul potrivit si compatibil cu sistemul tau de incalzire. Datorita expertizei unui profesionist, vei beneficia de suport personalizat pentru a gasi solutia care se potriveste cel mai bine locuintei tale. Manual, programabil sau conectat: termostatul este disponibil pentru toate buzunarele.

0 Shares
You May Also Like