Tu ce tamplarie alegi pentru casa ta?

Tu ce tamplarie alegi pentru casa ta?

4 Shares
0
0
4

In conditiile in care vrei sa iti renovezi locuinta, cu siguranta trebuie sa renunti si la vechile ferestre cu tamplarie clasica din lemn, si sa le inlocuiesti cu ferestre mai moderne. Desemenea, deodata cu ferestrele vechi mai trebuie sa inlocuiesti si usile vechi cu tamplarie din lemn.

Ei bine, atunci cand vrei sa iti inlocuiesti ferestrele si usile vechi, poti opta tot pentru ferestre si usi cu tamplarie din lemn, iar in prezent poti gasi ferestre si usi cu o tamplarie solida din lemn.

Aceasta varianta este fara doar si poate ce mai ieftina, insa nu este si cea mai atractiva, pentru ca odata cu trecerea timpului, tamplaria din lemn incepe sa dea semne de “oboseala”.

Plus de asta, odata cu trecerea timpului, datorita tamplariei din lemn se va crea un condens mare in casa, si se va pierde si din caldura.

In acest caz, ai putea sa iti indrepti atentia fie spre tamplarie din aluminiu, fie ar trebui sa iti indrepti atentia spre tamplarie pvc, iar in continuarea acestui articol vom dezbate acest aspect important.

Ei bine, tamplaria din aluminiu, la fel ca si tamplaria din pvc au un mare avantaj in fata tamplariei din lemn in ceea ce priveste condensul. In cazul tamplariei din aluminiu condensul format nu va fi mare, in timp ce daca discutam despre tamplarie pvc, acolo nu mai exista condens.

O comparatie putem sa facem intre cele doua tipuri de tamplarie si in ceea ce priveste imbinarea profilelor. Aici trebuie precizat faptul ca in cazul tamplariei din aluminiu, imbinarea profilelor se face prin nituire, iar acest lucru in timp se va vedea, pentru ca imbinarea se va defecta.

In schimb, imbinarea profilelor la tamplaria PVC se face prin termosudura, ceea ce asigura etanseitatea. Asta inseamna ca tamplaria PVC nu va avea probleme in ceea ce priveste imbinarea profilelor.

Usile si ferestrele cu tamplaria din aluminiu sunt insa mai rezistente decat usile si ferestrele care au tamplaria din PVC la lovituri si la factorii de mediu. Plus de asta, usile si ferestrele cu tamplaria din aluminiu sunt si foarte usor de intretinut.

In ceea ce priveste protectia fonica, trebuie precizat faptul ca ambele tipuri de tamplarie sunt cu mult superioare tamplariei din lemn. Zgomotul de afara se aude foarte tare in casa atunci cand ferestrele si usile au tamplaria din lemn. In schimb, in cazul acestor doua tipuri de tamplarie, zgomotele de afara nu se mai aud in casa.

Ei bine, pentru locuinta ta poti opta cu incredere pentru usile si ferestrele care au tamplaria din PCV. In schimb, atunci cand discutam despre birouri, firme si spatii comerciale, trebuie sa precizam ca tamplaria din aluminiu li se potriveste cel mai bine.

Asadar, exista trei tipuri populare de tamplarie, insa dintre toate aceste trei tipuri de tamplarie, pentru acasa cel mai indicat ar fi sa iti indrepti atentia spre tamplarie PVC. Vei putea alege tamplarie de culoare alba, sau daca iti vei dori usi si ferestre mai elegante, vei putea opta pentru usi si ferestre cu tamplarie PVC de culoare maro.

4 Shares
You May Also Like