Tot ce trebuie să cunoști despre un implant dentar

Tot ce trebuie să cunoști despre un implant dentar

0 Shares
0
0
0

Ce este un implant dentar și care sunt etapele inserării

Un zâmbet frumos și strălucitor ascunde în spate multe secrete stomatologice. În pofida profilaxiei dentare, a îmbunătățirii simțitoare a tehnologiilor moderne și a igienei orale corecte la domiciliu, foarte mulți oameni pierd dinții. Fie din cauza unor probleme congenitale, fie din cauza cariilor dentare, a leziunilor sau infecțiilor dentare.

Se estimează, că în zilele noastre peste 40 de milioane de oameni au edentația (lipsa totală sau parțială a dinților). Cu ceva timp în urmă, restabilirea unui dinte lipsă era o procedură complicată, dar astăzi sunt disponibile soluții comode pe termen lung – implanturi dentare. Ofertele de implant dentar sunt atât de multe, încât nu știi care este cea mai potrivită alegere pentru un zâmbet impecabil? Alegerea e mai simplă decât pare.

Un implant dentar este un dispozitiv realizat din titan sau alte aliaje care are rolul de a înlocui absența unui dinte. El va înlocui rădăcina dintelui, oferind o bază solidă. Pe acest suport se va realiza coroana dentară definitivă.

Așadar, implantul dentar este elementul de bază în refacerea danturii. În general, un sistem de implant dentar constă din implantul propriu-zis și bontul protetic, implantul fiind partea implantată în os, iar bontul fiind partea ce susține și fixează coroana dentară (partea vizibilă ce mimează dintele natural).

Cea mai frecventă întrebare este: care este prețul unui implant dentar? Ei bine, răspunsul este unul relativ, deoarece este nevoie de consultația unui specialist pentru a evalua starea danturii. Sunt două etape, cea inițială este de inserare și după 3-6 luni se realizează coroana dentară. Procedura în sine implică mai multe pregătiri, printre care consultația unui profesionist în materie de implanturi dentare în România.

Mai apoi, o serie de analize medicale, un acord informat înainte de intervenția chirurgicală, intervenția în sine și monitorizarea după 3-6 luni. Protocolul pre-implant include analizele medicale, detartraj dentar și altele la recomandarea specialistului. Deci, prețul unui implant dentar poate varia între 300 și 2000 de euro, în funcție de brand-ul de implant utilizat, situația danturii, calitatea materialelor și  experiența specialistului care execută lucrarea.

În clinica stomatologică Dentarbre te poți bucura de o ofertă minunată:

 • până pe 06.2019, preț promoțional pentru implant dentar ARDS (Israel) + bont protetic + coroană metalo-ceramică total fizionomică – de 1900 lei!
 • sau implantul Alpha-Bio sau ARDS (Israel) – 1500 lei + coroană pe implant metalo-ceramică total fizionomică – 400 lei

Implant dentar sau coroană? O elucidare în acest sens ne oferă înțelegerea profundă a compoziției unui implant propriu-zis. Acesta este format din corpul implantului și bontul protetic. O structură protetică restaurativă mai conține și o coroană atașată la structurile menționate. O simplă coroană dentară necesită o bază pe care să fie construită, măcar rădăcini sănătoase. Doar o coroană dentară nu poate înlocui un dinte lipsă, este nevoie de celelalte structuri ce compun implantul dentar pentru funcționalitate.

Cum se face implantul dentar? După inserarea implantului în interiorul osului are loc etapa protetică, în care deasupra bontului protetic se ancorează o coroană, o punte dentară sau o proteză. Coroana pe implant dentar este soluția optimă după extracțiile dentare sau traumele însoțite de pierderea dinților.

Ai auzit, probabil, de multe oferte de implanturi în București, dar care sunt cele mai bune? Evident, implanturile premium – ele rezistă în timp și își îndeplinesc excelent funcțiile.

Avantajele implanturilor dentare premium:

 • Un asemenea implant dentar îmbunătățește aspectul estetic al feței;
 • Implant dentar din titan este cel mai des utilizat de către stomatologii cu experiență, deoarece se integrează perfect în maxilar, datorită fenomenului de osteointegrare;
 • Implantul dentar este cea mai modernă soluție de înlocuire a dinților pierduți;
 • Nu împiedică comunicarea;
 • Funcționalitate maximă. Implanturile dentare din titan funcționează precum rădăcinile dinților proprii, iar completate cu coroane din ceramică sau zirconiu arată exact ca un dinte natural, permițând consumul de alimentele preferate cu încredere și fără durere;
 • Îmbunătățirea sănătății orale pe termen lung;
 • Durabilitate și o gamă largă de oferte de implanturi dentare în București;
 • Confort maxim – implanturile dentare elimină inconvenientele legate de îndepărtarea protezelor și oferă comoditate;
 • La scurt timp de la inserarea implantului dentar titan, pacientul uită că are un ”dinte artificial”;
 • Se îmbunătățește procesul de masticație;
 • Rata de succes a implantului dentar din titan este de 98%;
 • Tehnica de inserare este nedureroasă și este realizată de medicii specializați în implantologie la cel mai bun cabinet stomatologic din București.
0 Shares
You May Also Like