Tipuri de fotografii care ne inspira

0 Shares
0
0
0

Fotografiile realizate de catre fotografii profesionisti sunt cu adevarat speciale, asa ca vom vedea care sunt aceste fotografii care ne pot inspira.

Fotografie de moda

De obicei, pentru a vinde ceva, acest tip de fotografie atrage clientii prin glamorizarea produsului. Ele sunt, in general, foarte creative si foarte interesante din punct de vedere vizual si pot fi facute in orice locatie, cum ar fi un studio, un apartament, o cladire inconjuratoare sau oriunde in aer liber.

Un fotograf specializat in acest tip de fotografie ar trebui sa se pregateasca intotdeauna in avans. In acest gen de fotografie, locatia, iluminatul, machiajul, stilistii si modelul joaca un rol semnificativ.

Fotografie aeriana

Fotograful si balonistul francez, Gaspar Felix Tournachon, a facut prima fotografie aeriena in anul 1858. A experimentat timp de trei ani inainte de a putea realiza fotografia. A capturat satul francez, Petit-Becetre, dintr-un balon cu aer cald, la 80 de metri deasupra solului.

In prezent, fiecare dintre noi imortalizam peisajele cand suntem in avion sau cand ne aflam la inaltime, insa nici o asemenea fotografie nu se poate compara cu o fotografie realizata de catre un fotograf profesionist care are la dispozitie un aparat foto profesional.

Fotografie documentara

Ele sunt toate poze obiective si pot fi despre un razboi, probleme sociale, stiinta si asa mai departe. Fotografii profesionisti care se ocupa de realizarea acestui tip de fotografii participa la conversatii, asculta si capteaza ceea ce se intampla natural. Acestia captureaza cele mai importante detalii si lasa fotografiile sa spuna singure povestea.

Fotografie de peisaj

Acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de fotografie, deoarece poate reprezenta un peisaj sau poate chiar sa arate impactul schimbarilor de mediu. Aceste fotografii sunt cu adevarat speciale, indiferent de locul in care sunt realizate si indiferent de anotimp, pentru ca sunt in asa fel create incat sa scoata peisajul in evidenta.

Fotografie de expunere pe timp de noapte

Multi fotografi profesionisti aleg sa faca astfel de fotografii deoarece ele reprezinta o modalitate foarte buna de a surprinde modul in care lumea se transforma dupa intuneric. Acest tip de fotografie necesita o buna cunoastere a modului in care trebuie utilizata lumina, viteza obturatorului si diafragma.

Aceste tipuri de fotografii sunt interesante in timp ce privitorul ajunge sa vada cateva aspecte neobisnuite care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Pentru a face astfel de fotografii, este necesar ca fotografii sa fie confortabili cu modul manual al camerei si sa implementati setarile corecte.

Fotografie in stil jurnalistic

Aceasta fotografie este similara genului documentar. Singura diferenta aici este ca fotograful surprinde evenimentele live si informeaza lumea despre asta. Exemple de acest stil de fotografie este ceea ce vedem zilnic in ziare, reviste etc.

Fotografie de arta conceptuala / artistica:

Imaginile care spun o poveste vin sub acest gen. In ceea ce priveste fotografia conceptuala / artistica, putem crea fictiune proprie cu personaje in mediu confectionat.

Cu toate acestea, fotograful trebuie sa aiba o viziune asupra a ceea ce va arata imaginea, deoarece acest gen este despre o emotie, o idee sau un mesaj. Fotograful incearca sa transmita un mesaj prin imaginea lui.

Fotografie de nunta

Aceast gen de fotografii se fac la nunti, iar fotografii trebuie sa stie cum sa aseze nuntasii pentru pozele de grup, trebuie sa stie care sunt momentele cheie pe care trebuie sa le imortalizeze, si trebuie sa gaseasca unghiuri potrivite pentru a face asemenea poze.

Fotografie boudoir

Acesta este genul de fotografie care poate fi realizat doar in spatii intime precum intr-un apartament, intr-o camera de hotel sau in dormitor.

Acestea sunt fotografii sexy spre care se orienteaza femeile atunci cand isi doresc sa ramana cu amintiri din tinerete, sau cand isi doresc sa impresioneze pe cineva drag printr-un calendar sexy, iar exemplele pot continua.

0 Shares
You May Also Like