Tipuri de cantare pentru animale

Tipuri de cantare pentru animale

0 Shares
0
0
0

Medicii veterinari pot sa foloseasca in activitatea lor diferite tipuri de cantare pentru a cantari animalele, iar digital vet scale MV302600 poate fi unul dintre acestea. Cu siguranta insa veterinarii folosesc si diferite alte cantare, in functie de diferite aspecte precum specia animalului pe care trebuie sa il cantareasca. Vom discuta in urmatoarele randuri ale acestui articol despre cantare intalnite in cabintele veterinare. Iata asadar despre ce este vorba:

Cantar mic pentru cantarirea animalelor in cabinetele veterinare

Veterinari utilizeaza cantare pentru a cantari animale de dimensiuni mici pana la medii, inclusiv pisoi si pui, impreuna cu specii mai exotice precum pasarile si reptilele.

Cum se alege un astfel de cantar?

Cu siguranta medicii veterinari cunosc detaliile care conteaza atunci cand se alege un astfel de dispozitiv. Cei care isi doresc un asemenea cantar acasa, ar fi indicat sa tina cont de urmatoarele detalii:

 • Portabilitate – cantarele trebuie sa fie pe cat posibil usoare si usor de mutat.
 • Rezistent la apa – Celulele de incarcare, computerul si echipamentele de afisare trebuie sa fie rezistente la apa.
 • Materiale de constructie – In general, otelul inoxidabil este unul dintre cele mai bune materiale pentru durabilitate. Ghearele de animale pot provoca zgarieturi si alte daune, de aceea cel mai adesea este mai bine sa cautati o scara din materiale de constructie accidentate. Metalul rezistent la coroziune este de preferat pentru platforma de cantarire.
 • Precizie – Pentru animalele mai mici, scara veterinara trebuie sa aiba o precizie suficienta pentru a distinge modificari de greutate relativ mici.
 • Lectibilitate – citirea digitala furnizata trebuie sa aiba o grafica suficient de mare pentru ca medicul veterinar sau asistent sa poata citi cu usurinta.
 • Siguranta – Scara ar trebui sa aiba un profil scazut care sa usureze animalele sa paseasca pe platforma sau pentru ca cineva sa ridice animalul pe platforma. Suprafata platformei nu ar trebui sa determine animalul sa alunece usor. Adesea, o rogojina de cauciuc ajuta la asigurarea unui suport mai sigur.
 • Garantie – Echipamentele de buna calitate vor avea o garantie care protejeaza consumatorul.
 • Ecran de citire mare –  Afisajul unui cantar digital pentru animale, cu siguanta este important sa fie foarte lizibil, si sa impresioneze cu o grafica bloc cu un inalt inalt, cu o fixare pivotanta care permite vizualizarea din toate unghiurile.
 • Functia medie si de mentinere a greutatii –  Indicatorul digital permite utilizatorilor sa cantareasca animalele chiar si in timp ce se deplaseaza pe platforma.
 • Fara piese in miscare – Celulele de incarcare incorporate in cadrul de aluminiu sudat este necesar sa ofere o protectie excelenta impotriva socurilor si a uzurii. Lipsa pieselor in miscare sporeste siguranta pentru animale si lucratori.
 • Platforma cu profil scazut – Platforma este necesar sa fie suficient de scazuta pentru animale mici, precum pasari, pisici si reptile.
 • Covor antiderapant – Covorasul reprezinta un criteriu foarte important atunci cand vine vorba desore alegerea unui cantar pentru animale, in conditiile in care covorasul impiedica alunecarea animalelor pe celula de incarcare din otel inoxidabil.
 • Constructie industriala grea – Cadrul este format din aluminiu sudat, iar celulele de incarcare sunt din otel.

Cantar de animale mari

Multe persoane sunt capabile sa isi cantareasca animalele de companie pe o scara normala de baie acasa. Cu toate acestea, pentru fermieri si alti agricultori, terenul de joc se schimba. Animalele care se gasesc in ferme sunt mult mai mari decat animalele de companie care se gasesc acasa. Un tip special de scara, numit cantare pentru animale, a fost conceput pentru a usura cantarirea animalelor de ferma.

Aceste cantare permit fermierilor sau agricultorilor sa incarce animalele pe cantar si sa primeasca o citire din greutatea animalului. Unele probleme care trebuie luate in considerare includ greutatea mai mare a animalelor. Cantarul trebuie sa fie suficient de rezistent pentru a sustine greutatea animalului. De asemenea, animalele pot fi zdrobitoare. Trebuie sa existe o modalitate de a muta cu usurinta animalul pe scara, astfel incat greutatea sa poata fi determinata.

Cum functioneaza cantarul pentru animale?

Cantarul de animale este de fapt doar o forma de scale de platforma. Ca atare, scara include o platforma mare care sta pe pamant. Animalul poate fi plasat oriunde pe platforma pentru a determina greutatea.

Cu toate acestea, greutatea cea mai exacta va fi determinata daca animalul este plasat cat mai aproape de centrul platformei. Cu o scara normala a platformei, poate fi greu sa obtii un animal sa urce pe scara. Cantarul de animale rezolva aceasta problema asigurandu-se ca platforma se afla mai jos la sol.

Aceasta inseamna ca animalul poate pasi pe scara fara a fi necesar sa faca pasul cel mare care ar putea fi necesar pentru cantarele normale ale platformei. Cantarul de animale ar trebui sa fie deschis pe toate partile pentru a permite incarcarea usoara a animalului pe cantar.

Durabilitatea scarilor animale mari

Cantarul mare de animale ar trebui sa fie foarte durabil. Animalele vor pune o cantitate mare de greutate pe cantar. Daca cantarul nu este durabil, acest lucru ar putea provoca zdrobirea platformei.

Chiar daca platforma nu este deteriorata, greutatea excesiva poate deteriora cu usurinta partile cantarului care furnizeaza citirile, daca nu sunt luate masuri de precautie. Unele cantare de animale mari pot fi realizate din tabla. Acest material este subtire si nu este extrem de puternic.

Cautati cantare care utilizeaza otel inoxidabil pentru celulele de incarcare pentru a oferi protectie maxima impotriva cantitatilor mari de greutate. Corpul scarii poate fi realizat din aluminiu pentru a permite o scara mai usoara, fara a sacrifica durabilitatea.

0 Shares
You May Also Like