Telefoanele smartphone si accesoriile compatibile

Telefoanele smartphone si accesoriile compatibile

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre se pare ca telefonul nu mai are doar calitatea de a initia apeluri telefonice sau de a scrie mesaje de tip SMS.

Din pacate pentru unii un smartphone reprezinta singurul prieten si din fercire pentru marea majoritate este un accesoriu de nelipsit in viata de zi cu zi.

Este intr-adevar o usurare sa poti realiza a sumedenie de activitati cu un singur aparat. De la verificarea emailului de dimineata, citirea presei, preluarea mesajelor de pe retelele de socializare, pana la ascultatul muzicii in masina sau vizionare de filme, poze sau jocuri smartphone-ul se pare ca indeplineste o groaza de functii pentru proprietar.

Unii cad in capacana viciului, in special unii adolescenti care se pare ca nu se dezlipesc de telefon nici macar atunci cand acesta este pus la incarcat.

O data cu invazia modelelor si tipurilor de telefon a fost necesara invazia accesoriilor pentru acestea.

Exista piese si accesorii necesare si care in urma cu cativa ani era destul de greu de procurat. De exemplu intr-un service obisnuit pentru o mufa incarcare Nokia trebuia sa astepti vreo saptamana pentru ca era comandata de undeva si apoi montata.

Pe de alta parte se pun in vanzare o serie de produse pentru telefoanele mobile, fara de care la fel, unii nu ar putea sa isi foloseasca telefonul cum doresc.

Din pacate exista produse de duzina care desi par compatibile dupa carcateristici cu telefonul tau, diferenta este destul de sesizabila. Incarcarea unui telefon cu un incarcator universal nu este la fel cu incarcarea acestuia cu cel original. Exista momente cand trebuie sa inlocuim unele piese ale telefonului, ideal ar fi sa dispunem de piesele originale sau de accesorii de cea mai buna calitate.

Exista solutii pentru orice. Unele par a fi chiar viabile in ceea ce priveste accesorizarea telefonului tau cu ceva de care intr-adevar ai nevoie dar in cele mai multe cazuri cu accesorii care sunt in trend.

De exemplu design-ul castilor Apple, Apple Air Pods, este unul deosebit si mult ravnit de tineri. Se pare ca nu toata lumea isi permite achizitionarea unui astfel de terminal, insa tehnologia gaseste solutia pentru aproape orice.

Aceste casti se pot utiliza foarte usor daca detii un telefon pe care ruleaza sistemul de operare Android, prin simpla instalare a unui program gratuit din Magazin Play ce poarta numele Air Baterry. Aceasta aplicatie va permite utilizarea castilor, insa nu vei putea beneficia de toate carcateristicile pe care acestea le au in dotare.

Bateria externa este de asemenea un accesoriu mai nou nelipsit din dotarea fiecaruia. Datorita caracteristicilor sale aceasta poate fi utilizata cu succes de aproape orice terminal GSM insa si acestea trebuie alese cu atentie. Exista pe piata o mare varietate de baterii si uneori daca nu esti bun cunoscator in domeniu este posibil sa achizitionezi un produs care sa nu iti satisfaca nevoile.

Performantele unei baterii externe sunt indicate de capacitatea acesteia, exprimata in miliamperi pe ora sau MaH.

In acest sens cu cat numarul MaH este mai mare cu atat capacitatea de incarcare a telefonului tau sau a altor gadget-uri va fi mai ridicata.

Un aspect destul de important al bateriei externe este amperajul la iesire, astfel ca un amperaj mai mare de 2,4 amperi va produce o incarcare mai rapida.

Si in acest caz, numele producatorul este de mare importanta si de fiecare data este cel ma bine sa achizitionezi aceeasi firma de baterie externa ca si marca telefonului sau tabletei pentru cea mai buna compatibilitate.

O alta situatie controversata este incarcarea telefoanelor si tabletelor cu incarcatoare diverse, universale. Chiar daca este incarcatorul de la priza sau din masina, este indicat sa fie, daca nu se poate cel original cu care a venit telefonul, macar aceeasi firma.

De exemplu un incarcator contrafacut pentru un iPhone devine destul de periculos datorita cantitatii de energie furnizata.

S-a demonstrat ca in cazul telefoanelor iPhone, un cablu de incarcare contrafacut poate sa arda un cip de o mare importanta de pe placa de baza lucru care va duce la deteriorarea capacitatii de incarcare a telefonului.

Chiar daca doresti sa achizitionezi un produs mai ieftin, nu te lasa pacalit de aparantele ambalaje originale pentru ca exista mici detalii care fac diferenta.

0 Shares
You May Also Like