Sunt-candidat-pentru-implanturi-dentare

Sunt candidat pentru implanturi dentare?

0 Shares
0
0
0

Implanturile dentare reprezinta cea mai buna solutie pentru persoanele care din diferite motive au ramas fara dinti, si isi doresc sa aiba din nou o dantura frumoasa.

Inainte de a cauta detalii despre implant dentar pret Cluj 2019, ar fi indicat sa va interesati daca sunteti un canditat bun pentru implanturile dentare.

Ei bine, daca v-ati pierdut dintii, sunteti un candidat perfect pentru implanturi dentare. Este important sa fiti sanatos insa, deoarece exista anumite afectiuni si care pot afecta daca implanturile. De exemplu, diabetul necontrolat, cancerul, radiatiile falcilor, fumatul, alcoolismul sau boala parodontala necontrolata pot afecta daca implanturile dentare se vor fuziona la nivelul osului.

Este important ca medicul dentist sa stie totul despre starea dvs. medicala (trecut si prezent), impreuna cu toate medicamentele pe care le luati, indiferent daca sunt prescrise, alternative (pe baza de plante) sau fara prescriptie medicala.

Unde si cum sunt plasate implanturile necesita o evaluare detaliata a sistemului stomato-gnathic global (\”stoma\” – gura, \”gnathic\” – maxilare), in care functioneaza dintii. Acest lucru va necesita compilarea de inregistrari care includ modele de studiu ale gurii si muscaturii si radiografii specializate (raze X), care pot include scanari 3D cunoscute sub numele de tomografii computerizate (scanari CT). Planificarea cu ajutorul imaginilor pe calculator asigura ca implanturile dentare pot fi plasate exact in pozitia corecta in os.

Oasele au nevoie de stimulare pentru a-si mentine forma si densitatea. In cazul osului alveolar (asemanator sacului) care inconjoara si sustine dintii, stimularea necesara provine insasi de la dinti. Cand se pierde un dinte, lipsa stimularii determina pierderea osului alveolar. Exista o scadere cu 25% a latimii osului in primul an dupa pierderea dintilor si o scadere generala a inaltimii in urmatorii cativa ani.

Cu cat mai multi dinti pierduti, cu atat mai rau. Acest lucru duce la probleme deosebit de grave estetice si functionale. Si nu se opreste acolo. Dupa ce se pierde osul alveolar, osul de sub el, osul bazal,chiar si maxilarul incep sa se resorbe (se topesc).

Cum poate fi conservat sau re-cultivat osul pentru a sustine implanturile dentare?

Lipirea osului in prizele de extractie la momentul pierderii sau indepartarii dintilor poate ajuta la conservarea volumului osos necesar pentru plasarea implantului.

Sunt disponibile, de asemenea, tehnici chirurgicale pentru a regenera (re-creste) osul care a fost pierdut, pentru a asigura substanta osoasa necesara pentru ancorarea implanturilor.

De fapt, un motiv principal pentru a considera implanturile dentare inlocuirea dintilor lipsa este mentinerea oaselor maxilare.

Oasele au nevoie de stimulare pentru a ramane sanatosi. Deoarece implanturile dentare fuzioneaza la nivelul oaselor, ele stabilizeaza si previn pierderea osoasa.

Resorbtia este un proces normal si inevitabil in care osul se pierde atunci cand acesta nu mai este sustinut sau conectat la dinti. Doar implanturile dentare pot opri acest proces si pot conserva osul.

Asadar, dupa cum se poate vedea, puteti fi candidatul ideal pentru aplicarea implanturilor dentare in cazul in care sunteti o persoana sanatoasa, si in cazul in care aveti structura osoasa foarte buna.

In ceea ce priveste preturile implanturilor dentare, acestea depind de la un medic la altul, insa oricat de mult ar costa, cu siguranta isi merita banii, dat fiind faptul ca implanturile dentare sunt cele care va ofera posibilitatea de a avea din nou un zambet perfect.

0 Shares
You May Also Like