Sfaturi utile pentru cei care isi doresc sa invete sa inoate

Sfaturi utile pentru cei care isi doresc sa invete sa inoate

0 Shares
0
0
0

Inotul are o multime de beneficii pentru organismul uman, este ideal pentru cei care isi doresc sa ramana mereu in forma, este ideal pentru cei care isi doresc sa aiba un corp sanatos dat fiind faptul ca stimuleaza intarirea si tonifierea muschilor.

Inotul este bun atat pentru minte cat si pentru spirit, motiv pentru care pana si cei mai buni medici, terapeuti, fiziologi sau antrenori de fitness recomanda acest sport.

Ei bine, trebuie mentionat faptul ca exista persoane care stiu sa inoate si care practica acest sport din placere, insa exista si persoane care inca nu stiu sa inoate, insa care se pot inscrie la diferite cursuri de inot, pentru a invata sa inoate.

Cei care isi doresc sa invete sa inoate, ar trebui sa participe neaparat la cursurile de inot, pentru a fi supravecheati de un instructor de inot. Inotl se invata in bazin si nu in ape curgatoare, in lacuri sau in mare atunci cand sunt valuri mari. Nici macar la stranduri sau la piscine nu se invata inotul, mai ales cand adancimea piscinei este mai mare de 2.

Unul dintre motivele pentru care multa lume nu isi doreste sa invete sa inoate este frica de inec. Persoanele care isi doresc sa invete sa inoate, trebuie sa invete sa isi controleze aceasta frica, pentru ca ea le va intrerupe in caz contrar concentrarea. Cei care au de gand sa invete sa inoate trebuie sa se relaxeze, iar astfel corpul lor va pluti cu putin efort.

Persoanele care au de gand sa invete sa inoate trebuie sa poarte ochelarii de inot, care sunt un accesoriu extrem de util. Ochelarii de inot le permit inotatorilor sa vara apa cu mai multa usurinta, si pot ajuta la stabilizarea pozitiei in apa, dar si la perfectionarea unei miscari de inot.

Persoanele care au de gand sa invete sa inoate trebuie sa isi controleze foarte bine respiratia, iar sfatul instructorilor de inot este acela de a inspira, apoi de a inota doi metri, dupa care se va expira.

Respiratia este foarte importanta, iar cei care vor respira haotic vor obosi mult mai repede in timp ce vor inota. Tot referitor la respiratie este foarte important ca persoanele care invata sa inoate sa nu respire pe nas.

Aceste persoane trebuie sa respire pe gura si cand inspira si cand expira, iar in cazul in care le intra apa in gura, aceasta este foarte usor de scos afara. In schimb, in cazul in care se respira pe nas, daca apa patrunde din greseala in nas, cu siguranta situatia va fi una iritanta si demotivanta.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai utile sfaturi pe care trebuie sa le urmeze toate acele persoane care isi doresc sa invete sa inoate.

Cu siguranta nu este atat de dificil de invatat inotul precum pare, iar cei care invata sa inoate au numai de castigat, pentru ca atunci cand merg la strand, sau la mare, pot intra in apa fara nici o retinere.

0 Shares
You May Also Like