Sfaturi utile pentru buna functionare a frigiderelor

Sfaturi utile pentru buna functionare a frigiderelor

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta fiecare dintre noi avem acasa un frigider pe care il folosim pentru a ne pastra mancarea si pentru mai tarziu sau pentru a doua zi.

Frigiderul este ideal si pentru pastrarea bauturilor racoritoare sau pentru a pastra berea la rece pe timp de vara, sau pentru a pastra inchetata pe timp de vara.

Ei bine, tinand cont de importanta mare pe care o are frigiderul pentru fiecare dintre noi, este evident faptul ca fiecare ne vom cumpara un frigider de la un mare producator de pe piata, pentru a fi siguri de calitatea superioara a acestuia.

In cazul in care totusi, frigiderul se strica din diferite motive, ar trebuie dus la reparat la un service de specialitate, astfel ca daca de exemplu discutam despre un frigider Beko, acesta ar trebui sa fie reparat doar intr-un service frigidere Beko, dat fiind faptul ca acolo lucreaza doar specialisti in reparatii ale frigiderelor acestui brand.

Pentru a nu fi nevoie insa ca frigiderele sa ajunga intr-un astfel de service, cu siguranta fiecare va trebui sa cunoasca anumite detalii despre frigidere, si sa urmeze anumite sfaturi pentru ca durata de viata a frigiderului sa fie una indelungata.

In primul rand, trebuie ca frigiderul sa fie conectat la energia electrica prin intermediul unei prize cu impamantare, iar astfel se va evita chiar si electrocutarea.

Un alt sfat care trebuie urmat este acela ca in cazul in care frigiderul si lumina interioara a acestuia nu functioneaza, sa se verifice daca sursa de alimentare este functionala.

Pentru a se preveni defectarea frigiderului, ar trebui ca in cazul in care in compartimentul legume al frigiderului se aduna apa, sa se verifice daca nu cumva este infundata scurgerea condensului, iar aceasta este vizibila imediat deasupra respectivului compartiment.

Pentru ca frigiderul sa functioneze in cele mai bune conditii, pe timpul verii ar fi indicat ca temperatura minima a acestuia sa fie undeva cuprinsa intre 1-2 grade la termostat. La frigiderele cu afisaj electronic ar fi ideal ca temperatura sa fie setata la 6-7 grade, in timp ce la congelator ar trebui sa fie setata o temperatura de -18 grade.

Este important de mentionat faptul ca in cazul in care frigiderul este plin de alimente, motorul acestuia va functiona mai mult timp fara oprire, in functie de cantitatea alimentelor si a produselor din frigider.

Un alt amanunt foarte interesant este acela ca in cazul in care frigiderul functioneaza fara oprire, trebuie chemat cat mai rapid un frigotehnist pentru a rezolva problema.

Pentru buna functionare a frigiderului, este important ca sub acesta sa fie o curatenie exemplara.

Deasemenea, trebuie iarasi amintit faptul ca garnitura usii trebuie curatata periodic cu o carpa usor umezita, iar apoi trebuie data cu pudra de tal pentru a fi mereu eficienta si flexibila. In cazul in care se observa ca garnitura este rupta, atunci aceasta trebuie inlocuita imediat.

Ei bine, toate aceste detalii sunt extrem de importante, pentru ca ele pot sa ajute la prelungirea duratei de viata a frigiderului.

0 Shares
You May Also Like