Sfaturi utile pentru a gasi cel mai bun avocat

Sfaturi utile pentru a gasi cel mai bun avocat

0 Shares
0
0
0

In prezent, exista foarte multi avocati in Romania, asa ca alegerea unui avocat drept civil foarte bun, poate fi o misiune destul de dificila, insa nu imposibila. In urmatoarele randuri ale acestui articol, veti avea posibilitatea de a descoperi cateva dintre cele mai utile sfaturi pentru a gasi cel mai bun avocat.

  1. Asigurati-va ca avocatul pe care l-ati gasit si care doriti sa va reprezinte in fata legii exercita profesia in mod legal. Potrivit dispozitiilor legale, profesia de avocat nu poate fi exercitata decat de catre membrii barourilor judetene care fac parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.).
  2. Cautati un avocat care sa fie specializat in domeniul in care aveti nevoie. Daca dvs. aveti nevoie de un avocat drept civil, atunci cu siguranta nu este indicat sa va indreptati atentia spre un avocat care se ocupa in general de divorturi.
  3. Cautati un avocat care face parte din baroul local. In aceste conditii veti evita suportarea anumitor cheltuieli suplimentare cu privire la deplasarea avocatului din localitatea sa de domiciliu catre localitatea unde este necesara prestatia sa profesionala. Aceste cheltuieli constau in transport, cazare, etc. Asadar, cea mai potrivita solutie este sa va indreptati atentia spre un avocat care face parte din baroul local.
  4. Nu ascundeti nici un amanunt fata de avocatul dvs. Acesta trebuie sa cunoasca in detaliu fiecare amanunt, indiferent de cat de nefavorabil ar fi. Rolul avocatului nu este acela de a-si judeca clientul si faptele sale, ci rolul sau este acela de a-si ajuta clientul sa rezolve cu succes o anumita problema juridica. Avocatul dvs., pentru a gasi cea mai buna solutie de rezolvare a problemei pentru dvs., in mod evident este necesar sa cunoasca toate datele problemei. Acesta trebuie sa cunoasca inclusiv toate atuurile de care ar putea sa profite adversarul dvs., dat fiind faptul ca numai in aceste conditii le poate combate.
  5. Nu cautati avocatul cel mai ieftin, pentru ca s-ar putea sa aveti surprize neplacute. Onorariul este in cele mai multe cazuri, unul dintre criteriile cele mai importante pe care le au in vizor clientii in momentul in care apeleaza la serviciile unui avocat. Trebuie sa tineti neaparat cont de faptul ca un avocat bun, care intruneste toate conditiile de pregatire profesionala si de specializare, isi va aprecia munca si cu siguranta va avea un tarif considerabil. Pana la urma insa, pe dvs. va intereseaza sa aveti castig de cauza in fata legii, asa ca in mod evident veti prefera sa platiti un avocat bun, care are majoritatea cazurilor castigate, decat sa alegeti un avocat ieftin, care a pierdut foarte multe procese.
  6. Cereti sfaturile cunoscutilor, care au avut nevoie de serviciile unor avocati. In acest fel, veti primi recomandari si veti stii daca este indicat sa va indreptati atentia spre serviciile unui avocat, sau daca avocatul la care v-ati gandit, nu este potrivit pentru problemele dvs.
  7. Cautati informatii si recenzii online. De regula, oamenii posteaza tot felul de pareri si de recenzii pe forumuri, asa ca in acest fel veti afla daca avocatul care v-a fost recomandat, este apreciat de catre fostii clienti. Cei mai buni avocati, in mod evident vor avea doar recente pozitive din partea actualilor sau a fostilor clienti.

In schimb, daca veti gasi recenzii negative in ceea ce priveste avocatul pe care v-ati gandit sa il contactati, atunci cel mai probabil veti ajunge in situatia de a cauta un alt avocat.

0 Shares
You May Also Like