http://www.efotografnunta.ro

Sfaturi pentru fotografia de nunta

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa gasesti cel mai bun pret fotograf intra pe linkul anterior si vei gasi cu siguranta ceea ce cauti.

Daca esti incepator in domeniul fotografiei de nunta iti recomandam sa citesti sfaturile de mai jos, primite de la un fotograf renumit din SUA.

  1. Creati o “lista de fotografii”

Una dintre sfaturile cele mai utile pe care mi-a fost oferit despre fotografia de nunta este sa invit cuplul sa se gandeasca mai departe la fotografiile pe care le vor si sa faceti o lista cu ele. Acest lucru este deosebit de util in fotografiile de familie. Nu este nimic mai rau decat sa verifici fotografiile si sa descoperi ca ai uitat sa faci anumite cadre esentiale.

  1. Poti sa iti planifici fiecare miscare

Fotografia de nunta poate fi foarte stresanta. Oamenii se indreapta peste tot, nu cunoasteti dinamica familiei  si oamenii se afla intr-un “spirit festiv”  pana la punctul in care poate fi destul de haotic totul. Discutati cu cuplul si desemnati o persoana care sa va ajute sa faceti cele mai bune fotografii.

  1. Cautati locatia

Vizitati locatiile pentru fiecare etapa  inainte de cea mai mare zi. In timp ce sunt sigur ca majoritatea profesionistilor nu fac acest lucru – mi se pare foarte util sa stiu unde mergem, sa avem o idee despre cateva pozitii pentru fotografii si sa stim cum ar putea intra in lumina in scena. La una sau doua nunti am vizitat chiar si locatii cu cuplurile si am facut cateva fotografii de testare.

  1. Pregatirea fotografiilor de nunti este cheia

Atat de multe pot merge prost in aceasta zi – deci trebuie sa fii bine pregatit. Aveti un plan de rezerva (in caz de vreme nefavorabila), aveti baterii incarcate, carduri de memorie goale, ganditi-va la rute si timp pentru a ajunge in diverse  locuri si pentru a obtine un itinerar al intregii zile, astfel incat sa stiti ce se intampla in continuare.

Daca puteti, participati la repetitia ceremoniei, unde veti aduna o multime de informatii despre posibilele pozitii pentru a fotografia, despre cum se prezinta iluminatul, ordinea ceremoniei etc.

  1. Stabiliti asteptarile cuplului

Aratati-le munca / stilul pe care il aveti. Aflati ce doresc sa obtina, cat de multe fotografii doresc, ce lucruri cheie vor sa fie inregistrate, cum vor fi folosite fotografiile (tiparite etc.).

  1. Opriti sunetul aparatului foto

Bipurile in timpul discursurilor, sarutulului si juramintelor nu se adauga evenimentului. Opriti sunetul inainte de a incepe si tineti-l oprit.

  1. Nu uitati de detaliile mici

Inele, spate de rochii, pantofi, flori, setari de masa, meniuri etc. – aceste accesorii dau albumului final o dimensiune suplimentara.

  1. Utilizati doua camere

Cumparati, imprumutati, inchiriati sau furati o camera suplimentara pentru aceasta zi – configurati-o cu un obiectiv diferit. Incerc sa trag cu un obiectiv cu un unghi larg (excelent pentru fotografii clare si in spatii stranse (in special inainte de ceremonie) si un obiectiv mai lung.

Acestea sunt cele mai importante detalii de care tu ar trebui sa tii cont si iti recomandam sa ai grija de acest aspect.

0 Shares
You May Also Like