Sfaturi de utilizare a markerelor

Sfaturi de utilizare a markerelor

0 Shares
0
0
0

Un marker sau o carioca este un instrument de scris, similar cu stiloul, care contine propria cerneala si a carui utilizare principala este de a scrie pe alte suprafete decat hartia.

Varful markerului este de obicei realizat dintr-un material poros, cum ar fi pasla. Este posibil, desi rar, sa aiba un varf de material non-poros. Compania Pilot a creat in 2005 un stilou cu cerneala permanenta numit Permaball.

Markerul a fost creat in 1962 de yukio Horie din Japonia. In anii 1980, au fost introdusi primii markeri, care aveau o cerneala invizibila, dar fluorescenta. Cu aceasta cerneala, obiectele de valoare pot fi marcate si, in caz de furt, descoperiti aceste semnale.

Vrei sa ai cele mai bune carioci? Cauta set 15 carioci brush Stabilo !

Exista multe tehnici si sfaturi care va ajuta sa obtineti rezultate excelente cu markeri. Iata cum sa obtineti o acoperire uniforma a culorilor si tranzitii de culoare.

Acoperire uniforma cu markere

Culoarea stiloului este cerneala lichida care trece la hartie prin capul creionului.

Pentru a nu pata hartia pe care se va scrie, este necesar sa nu se apee pe marker iar cea mai buna tehnica de subliniere este aplicarea dungilor uniforme, fie in zig-zag moi, fie prin urmarirea dungilor paralele foarte groase.

Umbrirea incrucisata poate functiona, de asemenea, desi acest lucru implica trasarea unei linii de cel putin doua ori in acelasi loc, ceea ce nu este recomandat pentru a evita deteriorarea hartiei. Daca liniile paralele sunt trasate atunci cand se coloreaza urmand cursul suprafetei care urmeaza sa fie colorata, se realizeaza in acelasi timp un design uniform si interesant.

Cu totii asociem Carioca cu markerele colorate care ne-au insotit copilaria – Bucuria Carioca – cu cutiile lor de carton cu 10, 24 sau 36 de culori diferite si cu cowboy-ul mustahiat Carioca Jo. Si, mai ales, la un slogan: Carioca, scrie si joaca. Ei bine, desi acesta este cel mai solicitat produs din lume, nu este cel care este cel mai cautat brand in Europa.

Care este cel mai bun marker pentru ilustratie?

Acest lucru poate deveni extrem de subiectiv, pentru ca intr-adevar este o chestiune de gust. Un artist poate fi cineva de origini umile si care cu multa practica devine un maestru al oricarui instrument care il ajuta sa-si finalizeze arta, dar poate fi si cazul opus in care este cineva caruia i s-a dat totul pentru talent si noroc.

 Cum se folosesc de obicei markerele sau cariocile?

DE cele mai multe ori, un marker este acel instrument de care ne folosim pentru a sublinia cuvinte scrise sau pentru a evidentia anumite paragrafe, pe cand o carioca este folosita pentru desen, colorare etc.

Cele mai utilizate sunt de departe cariocile pentru ca acestea sunt folosite inclusiv in locul markerelor obisnuite, desi acestea nu au de obicei culori atat de puternice ca si un marker.

In orice birou, vei gasi minim un tip de marker, fie ca discutam de biroul unui adult sau al unui copil, adolescent. Sunt instrumente de papetarie necesare si foarte folositoare.

0 Shares
You May Also Like