SEO: ce este, cum funcționează și de ce este important pentru site-ul tău?

0 Shares
0
0
0

De ani buni auzi peste tot de SEO, de importanţa lui pentru site-ul tău, pentru promovare şi conversii. Dar ce este acest SEO şi cum funcţionează el? Optimizare SEO sau Search Engine Optimization este procesul de optimizare pentru motoarele de căutare. 

Creşti calitatea şi cantitatea traficului adus pe site prin rezultate organice apărute în SERP, vizibilitatea şi tot ce ţine de ranking raportat la motoarele de căutare şi rezultatele returnate. SEO te ajută să generezi trafic organic mai uşor, urmăreşte să ofere cea mai bună experienta utilizatorilor şi conversii cât mai multe celor care folosesc strategii şi tehnici SEO la nivel de site.

Optimizare SEO pentru o mai bună clasare în căutările Google

Strategiile SEO vor fi folosite pentru optimizarea conţinutului site-urilor şi structurii lor, în aşa fel încât motoarele de căutare să poată înţelege mai bine subiectele abordate şi relevanţa lor pentru căutările realizate de anumiţi utilizatori. Se folosesc cuvinte cheie relevante, se generează conţinut de calitate, optimizat pentru căutările pe motoarele de căutare, se optimizează descrierile meta, titlurile paginilor, se îmbunătăţeşte viteza de încărcare a paginilor şi se obţin legături de calitate către site-uri, backlinkuri.

A nu se confunda SEO cu SEM. SEM se referă la Search Engine Marketing, search marketing, un tip de marketing digital, un termen umbrelă pentru practici ce includ SEO şi PPC pentru a atrage doar trafic organic, SEM-ul urmăreşte să atragă acest trafic prin eforturi plătite şi neplătite, reclame plătite şi neplătite. 

SEO este o jumătate din SEM, prin SEO atragi trafic organic către site de la motoare de căutare, prin SEM atragi acelaşi trafic organic, dar şi trafic plătit tot de la motoare de căutare. Ca să înţelegeţi mai bine ce e cu SEM şi SEO trebuie să vă gândiţi la SEM ca la o monedă, pe o parte este SEO, pe o parte e PPC. SEO este un canal de marketing, e bază pentru un marketing holistic.

Secretele Eficace ale Optimizării SEO: Cum Să Obții Un Trafic Sustenabil pe Site-ul Tău

Ce presupune optimizarea SEO şi cât de important este SEO pentru site-uri

Ca să înţelegeţi cum funcţionează SEO şi de ce avem nevoie de o optimizare SEO într-un final pentru orice magazin on-line trebuie mai întâi să ştim care sunt tipurile de SEO de care ne putem folosi în optimizări. 

Avem SEO tehnic, se optimizează tot ce ţine de aspectele tehnice ale site-ului, de la arhitectură la design, se ţine cont de atribute precum mobile friendly şi responsive, on-site SEO, optimizarea conţinutului unui site pentru utilizatori şi motoare de căutare, off-site SEO, crearea de active de marcă şi îmbunătăţirea vizibilităţii brandului şi recunoaşterii sale în on-line.

La nivel de conţinut o optimizare SEO de calitate vă urmări crearea de conţinut relevant pentru publicul ţintă, prezenta title tags, descrieri meta, headers, atributul ALT la imagini. În cazul unei optimizări off-site e nevoie de link building de calitate, intern, extern.

Ca un întreg, SEO funcţionează printr-o combinaţie de oameni, procese, tehnologii, activităţi. Se vor folosi cuvinte cheie la optimizare SEO, optimizări complexe pe fiecare pagină în parte, la nivelul întregului site pentru indexări mai rapide şi mai uşoare, promovări pe reţele sociale, se va optimiza şi timpul de încărcare a paginilor, se vor crea sitemap-uri, designul va fi mereu unul responsive. 

La o optimizare SEO contează cel mai mult experienţă pe care o are utilizatorul, site-urile trebuie să fie uşor de navigat, experienţele să fie imersive şi plăcute, chiar şi pe telefoane mobile sau tablete. Se vor adăuga Auditul SEO şi monitorizarea şi raportarea SEO ca practici pentru optimizarea SEO.

De ce e important SEO pentru orice site? E foarte simplu. Pentru că te poate ajuta să faci economii considerabile, e mai ieftin să apelezi la servicii optimizare SEO de calitate asigurate de firme cu experienţă decât să plăteşti foarte mult pe campanii PPC care nu vor funcţiona aşa de bine.

Experienţă îmbunătăţită pentru utilizator şi vizibilitate, credibilitate îmbunătăţite

SEO este important pentru site-ul tău şi pentru că îţi asigură o vizibilitate mai bună, o autoritate a brandului mai bună şi o credibilitate îmbunătăţită în mediul on-line. Dacă apari tot mai sus în rezultatele returnate la căutări vei avea şansa să ai un site accesat tot mai des şi oamenii să revină la tine pentru că vor avea încredere mai mare în serviciile şi în produsele tale.

Dacă eşti pe prima pagină a SERP în mod organic, prin optimizare SEO magazine online, dacă ai un magazin virtual, de exemplu, vei avea un trafic organic de o calitate mai bună şi mai mult de fiecare dată când vei vrea să îţi îmbunătăţeşti rezultatele afacerii on-line.

Plus că ai acces la date relevante despre campaniile SEO, ştii unde mai ai de lucrat, de optimizat, poţi să faci analize ale competiţiei pe cuvinte cheie, să găseşti cele mai bune strategii în aşa fel încât conţinutul şi întregul tău site să fie optimizate pentru rezultatele din motoarele de căutare şi pentru căutări.

Experienţa pe care o au utilizatorii care ajung pe site după ce caută folosind anumite cuvinte cheie care au legătură cu afacerea ta va fi mult îmbunătăţită dacă apelezi la SEO şi la tot ce poate oferi el pentru afacerea ta. Targetarea e mai precisă, atragi vizitatorii care au nevoie de produsele tale şi care le caută la un moment dat, conversiile sunt multe mereu. Nu mai pierzi nici oportunităţi valoroase în dezvoltarea afacerii, faci faţă concurenţei şi poţi lua clienţi de la concurenţă investind în SEO de calitate.

Aplicând strategii şi tehnici, campanii SEO vei avea rezultate pe termen lung, vei avea doar trafic organic de calitate, însă va trebui să fii mereu atent la ce se întâmplă în campaniile de optimizare. SEO va avea efectele dorite doar dacă eşti mereu cu ochii pe optimizările deja făcute, îţi iei un angajament pe termen lung şi menţii mereu cele mai bune rezultate ale campaniilor de optimizare pentru motoarele de căutare moderne.

0 Shares
You May Also Like