Rolul-si-efectul-de-cavitatie-al-ultrasunetelor

Rolul si efectul de cavitatie al ultrasunetelor

0 Shares
0
0
0

Rolul-si-efectul-de-cavitatie-al-ultrasunetelorCand vorbim despre cavitatie trebuie sa ne gandim si la numeroase aspecte, cum ar fi avantajele acesteia, modalitatile de utilizare, indicatii de tratamente, efecte biologice si chimice, etc.

Ca avantaje, putem enumera tratamentele rapide, rezultatele optime care sunt stabile in timp,  o foarte buna mobilitate in aplicatii, software deosebit de performant, care permite folosirea facila si sigura a aparatului, numarul minim de tratamente necesare si protocoale de tratament standard.

O noua metoda folosita in tratarea celulitei este terapia cu ultrasunete care are efect de cavitatie. Pe zonele corporale de tratat se aplica un gel apos pentru inlesnirea miscarii terminalului iradiant pe suprafata pielii. Practic prin actiunea unor miscari rotative ale terminalului, aspectul inestetic este redus progresiv.

Cu ajutorul drenajului se obtine o piele mult mai tonica si totodata fina si o diminuare in centrimetri evidenta dupa primele tratamente. Acest tratament este optim in terapia post-liposuctie pentru a reduce timpul de reabsorbtie  a grasimilor care sunt topite.

O serie de astfel de tratamente va permite revenirea corpului la o silueta normala. Aceasta solutie care este asociata cu un regim de viata sanatos si natural cu o alimentatie corecta si echilibrata garanteaza disparitia in totalitate a celulitei.

La sfarsitul acestui ciclu de tratament este recomandata o perioada de intretinere pentru 4 luni pentru a mentine efectul obtinut in timp.

Ultrasunetele sunt foarte importante in acest tratament. Sunetul reprezinta o unda de compresie si expansiune produsa in interiorul materiei solide, lichide sau gazoase, undele pot fi percepute direct cu ajutorul auzului, intre anumite frecvente.

Ultrasunetele au frecventele pozitionate dincolo de auzul uman. Acestea gasesc multe aplicatii in diverse sectoare. Instalatiile antifurt, aparate de curatare a bijuteriilor si sterilizarea medicamentelor sunt doar cateva din aplicatiile ultrasunetelor.

In medicina, ultrasunetele se folosesc la indepartarea calculilor renali fara sa fie nevoie de interventia chirurgicala, la ecografii, la tratarea leziunilor, cartilajelor etc. Aceste ultrasunete se folosesc si in domeniul industrial, fiind folosite cu succes la curatirea si sudarea elementelor din plastic.

Efectele de cavitatie sunt extreme de importante in tratarea materiei biologice. Cavitatia este un proces prin care se produc bule mici in interiorul unui lichid, fiind urmata de implozia acestora.  Micro-bulele sunt create de expansiunea sau contractia unei bule de gaz care este cuprinsa in campul ultrasunetelor.

Acest fenomen se numeste cavitatie stabila. Atunci cand o bula contine vapori de lichid si se mentin unul sau mai multe cicluri de presiune, cavitatia este de tranzit.

Dincolo de fenomenul chimic, cei care beneficiaza de cavitatie, trebuie doar sa cunoasca rolul si efectele benefice ale acestui tip de tratament. Efectele de cavitatie sunt folosite cu succes pe zonele respective care sunt tratate corespunzator, pentru ca dupa o serie de sedinte de cavitatie sa dea cele mai bune rezultate.

Cei care au beneficiat de astfel de tratamente pot sa povesteasca si sa recomande altora tratamentul respectiv, si dupa consultarea medicului, la recomandarea acestuia cel mai bine, sa mearga intr-un cabinet sau salon care au in dotare aparatul minunat prin care procedura de cavitatie da rezultatele asteptate.

0 Shares
You May Also Like