Primii pasi pentru a-ti transforma casa intr-o Casa Inteligenta

Primii pasi pentru a-ti transforma casa intr-o Casa Inteligenta

0 Shares
0
0
0

Conceptul adevarat de casa inteligenta sau Smart Home poate fi inca la cativa ani distanta, dar datorita faptului ca exista in prezent un numar mare de dispozitive conectate in casa, ne putem bucura de unele dintre avantajele sale.

Mai jos va oferim un mic ghid pentru a va adapta casa la noile vremuri si a o face “mai inteligenta” Primul pas ar fi sa intrii pe smart home Salus si sa cumperi cele mai bune termostate.

Ce este Smart Home?

Practic este o casa cu sisteme integrate de automatizare care ne ofera diferite posibilitati datorita conexiunii la internet. Printr-o Casa Inteligenta putem controla aparatele, iluminatul, temperatura, multimedia, securitatea, ferestrele si usile, printre multe alte functii. In Spania este, de asemenea, cunoscut sub numele de Domotica.

Casa mea poate fi inteligenta?

Da. Orice casa poate deveni inteligenta. Pur si simplu aveti nevoie de o conexiune Wi-Fi puternica, capabila sa ajunga la orice dispozitiv din casa.

Dispozitive pentru a va face casa inteligenta

Astazi mi-am dat seama ca, ca o recompensa pentru loialitatea ta in toti acesti ani, as dori sa te invit la casa mea inteligenta (ipotetica), asa ca vom descoperi impreuna dispozitivele care o fac inteligenta.

Blocare inteligenta

Pentru vizita ta am vrut sa cumpar niste bere, bauturi racoritoare si ceva pe care sa mananc, asa ca vin acasa cu mainile incarcate cu pungi. Slava Domnului ca nu trebuie sa jonglez ca sa gasesc cheile de la casa, trebuie doar sa-mi odihnesc degetul pe incuietoare ca sa deschid.

Pe piata exista diferite optiuni care ne vor permite sa deschidem usa cu degetul sau prin smartphone-ul nostru si aplicatia corespunzatoare. Una dintre cele mai renumite firme este Kevo,desi compania spaniola Tesa merita, de asemenea, mentionata. Acum, daca sunteti in cautarea unei optiuni mai ieftine, ati putea fi interesat de Susan de la Candy House.

frigider

Ma duc in bucatarie sa las tot ce am cumparat. Apropo, multumita frigiderului inteligent, am stiut ca mai aveam doar doua beri. De asemenea, mi-a amintit ca am avut putin lapte stanga si ca am un iaurt pe cale sa expire.

Da, toate acestea sunt posibile cu un frigider de ultima generatie. Cursa in acest domeniu este condusa de Samsung(Family Hub)si LG. Cele mai recente frigidere includ ecrane tactile si camere in interior pentru a scana alimentele pe care le avem, atat cantitatea, cat si data expirarii acesteia.

Asistent virtual

Pentru a accesa stereo mea trebuie doar sa intreb Alexa, asistentul virtual Amazon. Ca alternativa, putem recurge si la Google Home. Asistentii virtuali functioneaza ca un centru de control al casei pentru a avea toate dispozitivele centralizate si, astfel, pentru a le putea controla de la voce.

Usa

Tu esti aici! Nu e ca si cum casa mea ar fi un conac, dar adevarul e ca prefer sa salvez acei metri pana la usa si sa deschid prin telefon. Am nevoie doar de un sistem  care sa-mi permita sa vad cine suna, sa comunic cu acea persoana, si sa deschid usa sau nu.

Alte dispozitive de evidentiat

Varietatea si posibilitatile sunt atat de multe incat adevarul este ca acest articol este mic. Totusi, as dori sa numesc doua dispozitive inteligente care cred ca sunt foarte utile. Pe de o parte, un termostat inteligent  care ne va ajuta sa controlam incalzirea si aerul conditionat aducand casa intotdeauna la temperatura perfecta chiar inainte de a ajunge la ea.

0 Shares
You May Also Like