Ochelarii de protectie pentru calculator

Ochelarii de protectie pentru calculator

0 Shares
0
0
0

In cazul in care lucrezi in fiecare zi folosind calculatorul, cu siguranta vei incepe ca de la un moment dat sa ai anumite probleme privind sanatatea ochilor.

Vei observa ca odata cu trecerea timpului vederea va veni incetosata, va aparea acea senzatie de mancarime a ochilor, vor aparea durerile de cap, iar ochii vor fi rosii sau uscati.

Este si normal ca aceste simptome sa apara odata cu trecerea timpului, pentru ca in fata monitorului, ochii trebuie sa stea mereu concentrate, motiv pentru care ei sunt solicitati la maxim, si incep sa devina din ce in ce mai obositi.

In cazul in care aceste simptome incep sa isi faca aparitia in cazul tau, cel mai bine ar fi sa vizitezi un cabinet oftalmologic pentru a afla daca ai nevoie de ochelari de protectie pentru calculator marca Revan.

Referitor la ochelarii de protectie pe care ii poti folosi atunci cand stai prea mult timp la calculator, trebuie mentionat faptul ca acestia se impart in doua categorii, astfel ca discutam despre ochelari pentru un fals viciu de refractie si anume ochelarii fara dioptrii, sau ochelari pentru corectarea unui viciu de refractie si anume ochelari cu dioptrii.

In cele mai multe cazuri, datorita statului in mod excesiv in fata calculatorului, vederea devine incetul cu incetul incetosata, ochii incep sa fie uscati sau sa lacrimeze destul de mult, apar dureri oculare si dureri de cap deranjante, iar ochiul are un viciu de refractie necorectat, cunoscut de catre specialisti sub denumirea de hipermetropie, astigmatism, insa de cele mai multe ori, oftalmologii constata ca se confrunta cu un viciu de refractie fals, datorita statului in fata calculatorului.

In cazul persoanelor care sufera de miopie, astigmatism sau hipermetropie, medicul oftalmolog va veni cu indicatii clare ca acestia sa poarte ochelari cu lentile monofocale sferice sau asferice, iar in cazul acelor persoane care sufera de prezbiopie, medicul oftalmolog vine cu recomandarea de a purta lentil bifocale, sau cu lentile progresive.

In cazul persoanelor care intampina probleme cu privire la ochi, si anume intampina simptomele specifice celor ce au un viciu de refractie necorectat numai dupa ce petrec foarte mult timp in fata calculatorului, medicul oftalmolog recumanda strict ochelarii de protectie cu tratamente antrifrex.

Un alt amanunt foarte important de precizat in acest articol ar fi acela ca atat tu, cat si toate celelalte persoane care datorita faptului ca petrec foarte mult timp in fata calculatorului, ar trebui sa vizitati cel putin odata pe an un medic oftalmolog.

Cei care stau in fata calculatorului in jur la 7-8 ore pe zi, ar trebui ca odata la 6 luni sa viziteze cabinetul medicului oftalmolog, in timp ce acei utilizatori care folosesc doar cate 3 – 4 ore calculatorul, ar trebui ca odata la 6 luni sa viziteze cabinetul oftalmologului.

Plus de asta, indiferent ca se foloseste calculatorul doua – trei ore, sau ca acesta este folosit o perioada mai indelungata de timp, trebuie ca macar din ora in ora sa se faca o pauza de cateva minute, pentru ca ochii sa se poata relaxa putin.

0 Shares
You May Also Like