Obiceiuri stravechi legate de bradul de Craciun

Obiceiuri stravechi legate de bradul de Craciun

0 Shares
0
0
0

Brazii de Craciun fac parte din traditia Craciunului de cand se stie. Copacii vesnic verzi simbolizeaza viata vesnica, iar crestinii ii folosesc pentru a sarbatori aceasta perioada a anului de aproximativ 1.000 de ani. Bradul de Craciun a devenit unul dintre cele mai usor de recunoscut simboluri ale sezonului de sarbatori si este usor de inteles de ce. Aceste ramuri vesnic verzi aduc caldura si bucurie in case in cea mai rece perioada a anului. Dar stiati ca traditia de a avea un brad de Craciun provine are si alte semnificatii?

Cum a aparut ideea de a avea un brad de Craciun pentru sarbatorile de iarna?

Se crede ca ideea de a avea un brad de Craciun pentru sarbatorile de iarna a aparut ca o modalitate de a reprezenta toate cele patru anotimpuri. Primii pomi de Craciun erau decorati cu toate lucrurile care se recolteaza in diferite perioade ale anului. De exemplu, mere, pere si nuci. Primii pomi de Craciun erau decorati cu lumanari si bibelouri cu aspect gotic. Cu timpul, bradul de Craciun a devenit un simbol central al sezonului festiv.

Dar care au fost cele mai vechi exemple de brad de Craciun?

O teorie populara sustine ca primul brad de Craciun a fost ridicat in Germania secolului al XVI-lea. Cu toate acestea, exista alte doua teorii care nu pot fi inlaturate – Una potrivit careia primul brad de Craciun a fost ridicat in Anglia si alta potrivit careia primul brad de Craciun a fost ridicat in Olanda. Exista unele dovezi care sustin teoria conform careia primul brad de Craciun a fost ridicat in Anglia, deoarece Dictionarul Oxford English are o referinta la termenul “Christmas tree” inca din anul 900 d.Hr. Cele mai vechi exemple de brad de Craciun din Tarile de Jos dateaza din secolul al XVII-lea.

Impodobirea unui pom de Craciun pentru Solstitiul de iarna – practici stravechi

Exista multe practici antice legate de sarbatoarea moderna a Craciunului. De exemplu, multi oameni sarbatoresc nasterea Mantuitorului lor, Iisus Hristos, pe 25 decembrie. Exista diverse motive pentru care se considera ca 25 decembrie este data nasterii lui Iisus. Unii oameni cred ca Iisus s-a nascut toamna, deoarece mieii se nasc in lunile de toamna, iar Iisus era considerat a fi un pastor. Altii cred ca Iisus s-a nascut iarna, deoarece este cel mai scurt anotimp si multe culturi antice isi sarbatoreau festivalurile la inceputul noului anotimp. Cu toate acestea, exista o practica straveche care este strans legata de sezonul solstitiului de iarna – Arta de a decora un pom de Craciun. Se crede ca bradul de Craciun se leaga de solstitiul de iarna deoarece soarele se afla in cel mai jos punct de pe cer pe 21 sau 22 decembrie. Aceasta este cea mai scurta zi din an si este ziua in care soarele incepe sa rasara din nou – la fel ca luminile din pomul de Craciun, care sunt aprinse pentru a marca sosirea Craciunului.

De la traditia impodobirii unui brad de Craciun pentru sarbatorile de iarna pana la practicile stravechi legate de sarbatoarea moderna, Craciunul a evoluat de-a lungul timpului. Ca atare, este important de retinut ca sarbatorile actuale nu sunt aceleasi cu cele care se faceau in antichitate. Sarbatoarea moderna a Craciunului este o fuziune a acestor practici antice cu traditiile si obiceiurile moderne, iar daca veti cauta un importator Brazi de Craciun aveti ocazia de a gasi solutia optima de achizitie.

0 Shares
You May Also Like